Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поздравителни адреси за рождения ден на БНР

Снимка: Ани Петрова

„86 години БНР е единица мярка за качество, школа, която изгражда силни личности и професионалисти. БНР е противоотрова срещу празнодумието. Старата къща е дом на хора на честта, сърцати и отдадени на мисията да поддържат и развиват радиото като културен институт на България“. Това е част от поздравителното писмо, което вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати във връзка с годишнината от създаването на Българското национално радио. 

Министърът на културата Боил Банов определи БНР като един от водещите „информационни и културни институти на страната ни“. Той отбелязва високите стандарти на обективната журналистика, към които се стреми медията, както и предоставянето на платформа за диалог и различни гледни точки. 

Освен високата отговорност да бъде звукова памет на страната ни, БНР изпълнява още една мисия - да участва активно в културния живот, давайки глас на българския талант у нас, но и навсякъде по света“, пише още министър Банов. 

В писмото на президента на КНСБ Пламен Димитров се отбелязва, че „БНР е символ на актуална, качествена, аналитична и достоверна журналистика“. 

Пожеланията на колегите от БТА са за „продължаване на мисията на истински обществено и обективно радио в името на слушателите“: 

„Бъдете креативни, поставяйте си високи цели. Бъдете все така социално ангажирана медия, която формира положителни ценности в българското общество“. 

Поздравителен адрес изпратиха още кметът на община Русе Пенчо Милков, кметът на община Добрич Йордан Йорданов, кметът на община Бургас Димитър Николов. 

Копие на поздравителните адреси можете да видите ТУК 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!