Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рапсодии" на 18 юни - ярка програма от български и чуждестранни автори

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР ще звучи на три континента

Еврорадио ще излъчи събитието, българската публика ще го слуша в зала „България“

Ференц Лист и Марк Кадин
Снимка: БНР

Концертът "Рапсодии" на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин ще се излъчва от Глобалния медиен алианс "Еврорадио" в Европа, Азия и Америка. Милиони слушатели ще чуят концерта, който българската публика ще слуша на 18 юни от 19.00 ч. в зала "България". За меломаните от цял свят Радиосимфониците ще изпълнят емблематичните рапсодии на българските класици.

Euroradio

"Този концерт ще бъде вдъхновяващ и за публиката, и за музикантите," казва маестро Марк Кадин: "Бих го сравнил с мощен витаминен и музикален заряд, необходим за всеки. Чака ни ярка, разпалваща и както винаги особена програма – само рапсодии, знаменити и неизвестни, прекрасни и любими." 

Музикалната география на програмата включва Унгарска рапсодия № 14 на създателя на този уникален жанр Ференц Лист, Румънска рапсодия №1 на Джордже Енеску и Рапсодия на Клод Дебюси, в която ще солира един от най-добрите млади български кларинетисти Кристиян Калоянов.

Кристиян Калоянов и Клод ДебюсиРадиосимфоницитеще изпълнят знаковата Рапсодия на Веселин Стоянов. Кулминацията на вечерта ще бъде "Вардар" на Панчо Владигеров – едно от най-популярните и изпълнявани български произведения у нас и в чужбина.


Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на Софийската филхармония в зала "България" и в мрежата на Eventim


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!