Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" празнува на 18-и юни в Градската градина в София

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио организира празник за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца).

Журналистите ще представят обновената програмна схема, но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование, гражданска публицистика, изкуство и наука, достойно носеща името на Христо Ботев, никога не забравят, че българите и българското са такива, каквито са – достоен и мъдър народ, благодарение именно на културата, именно на образованието.

Тъкмо това ще видим и чуем на 18 юни – гласовете на програма "Христо Ботев" ще излязат със своите лица, приятелите на програмата ще заявят своята обич, слушателите на програмата ще покажат своя избор. Ще звучи разнообразна музика - от фолклор до джаз.

На сцената ще са джаз-виртуозите от Биг бенда на БНР . "На празника ще участваме със специален цикъл, който се казва "Солистите на Биг бенда" - това са най-изявените ни творци у нас и по света", казва диригентът на Биг бенда Антони Дончев и разкрива още: "Музиката ще бъде от разпознаваеми джазови пиеси специално за изпълнение на открито, които ще радват хората."

Водещи на събитието ще са прекрасната актриса, един от гласовете на предаването "Нашият ден" и на нощния блок на програмата, Мартина Кръстева, и обичаният от всички великолепен и неповторим Георги Мамалев. За гостите на празника екипът на програмата е подготвил много изненади.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!