Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР търси Будителите – 10 личности, вдъхновили и творили добро. Кой е вашият?

"Кой е Вашият будител на годината?" – с този въпрос Българското национално радио се обръща отново към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 31 август 2022 г на buditel@bnr.bg

"Будител на годината" е обществена кампания на БНР, която излъчва десет личности, вдъхновили околните, създали промяната и творили през годината добро. Създадена през 2014 г. от Ива Дойчинова, кампанията се взира в обществото и търси неговите съвременни будители.

Екип от журналисти на БНР ще номинира най-изявените личности и проекти през изминалата година, а слушателите на общественото радио ще изпращат в продължение на три седмици номинации за своите будители.

Сред всички номинирани - жури ще определи 10 имена, белязали годината със своята будителска дейност. 

Членове на журито тази година са: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На специално създадена платформа всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. 

Кой от тях е "Будител на годината 2022" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември. 

Кои са будителите?

Това са онези българи, посветили делата си на общозначима цел, чиито действия вдъхновяват и палят искрата на стремежа към по-светло бъдеще у другите.

А кой е Вашият будител на годината?



Номинирайте хората, които ви вдъхновяват с кратък мотивационен текст за името на личността или организацията, мисията и дейността им през годината, като оставите и Ваш контакт.

Кампанията се осъществява с подкрепата на: 
Национален дарителски фонд "13 века България"


"Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД



По публикацията работи: Екип БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!