Митрополитска катедрала

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна

Варненски строителни фирми и граждани, с подкрепата на Българското национално радио започват Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Митрополитската катедрала "Св. Успение Богородично" във Варна. Средствата, необходими за..

обновено на 12.07.21 в 09:30

Изборите и резултатите – на 11 юли ексклузивно в ефира и дигиталните платформи на БНР

Каква е избирателната активност, справят ли се избирателите с машинното гласуване, как протича вотът в чужбина, какви са първите резултати – това ще чуят първи слушателите на Българското национално радио на 11 юли.  Ексклузивно  социолозите от "..

обновено на 09.07.21 в 16:07
Андон Балтаков

Андон Балтаков за EBU: Приветствам хората, които опитват нови неща, защото това е единственият начин да се учим

Интервюто е част от поредицата интервюта с генерални директори на организации-членки на съюза, направено от Радка Бечева, ръководител „Връзки с членовете на EBU за Централна и Източна Европа“. Какви бяха вашите основни цели, когато поехте поста..

публикувано на 07.07.21 в 16:39
Euranet Plus Stations

Плурализъм и представяне на различни гледни точки в съдържанието на БНР за европейската радиомрежа Евранет плюс

В съдържанието на Българското национално радио в рамките на европейската радиомрежа Евранет плюс има разнообразие от участници и мнения, които гарантират плурализъм, сочи изследване на независимия институт "Argus data insights". Оценката на..

публикувано на 06.07.21 в 16:10
Проф. Борислава Танева, заместник-министър на културата, връчва отличията на маестра Венеция Караманова

"Златен век" и "Кристално огърлие" за диригента на Детския хор на БНР маестра Венеция Караманова

Диригентът на Детския хор на БНР маестра Венеция Караманова беше удостоена с почетния знак на Министерството на културата "Златен век" – златен печат на Цар Симеон Велики – и грамота. Отличието е за приноса й в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 01.07.21 в 15:23
Президентът Румен Радев  удостои днес Детския радиохор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“.

Президентът Румен Радев: Детският радиохор на БНР е национално културно съкровище със славна история на българската и световната сцени

Детският радиохор на Българското национално радио е национално културно съкровище със славна история на българската и световната сцени. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 удостои хора с плакет „Св. св...

публикувано на 28.06.21 в 13:10

Българското национално радио е медията с най-високо доверие в България

Българското национално радио е медията, на която българите имат най-голямо доверие, сочи докладът за 2021 г. на Института за изследване на журналистиката Ройтерс към университета в Оксфорд . За четвърти път общественото радио е лидер в доверието..

публикувано на 23.06.21 в 10:44

Джаз в парка в петъчната вечер с Комбо формация „Солистите на Биг бенда на БНР“

Джаз на открито в Борисовата градина – тази най-примамлива покана за лятната петъчна вечер отправят „Солистите на Биг бенда на БНР “. На 25 юни в Арена София, Колодрум Сердика комбо формацията ще подари незабравим празник на своята публика...

публикувано на 21.06.21 в 17:17
Смесен хор на БНР

Католически меси от славянски композитори представя Смесеният хор на БНР

Премиерни изпълнения на католически меси от славянски композитори ще представи Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова на 24 юни от 19.00 ч. в Първо студио на Радиото. За пръв път в България ще прозвучи меса "Свети Дух" на..

публикувано на 17.06.21 в 16:57
Кристина Крънчева и Катя Василева

257 podcast: Подкастът за личностно и кариерно развитие на БНР с PR Приз 2021

257 podcast-ът  с автори журналиста от Радио София Катя Василева и международния консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева е сред отличените с PR Приз 2021 на БДВО. Подкастът за личностно и кариерно развитие на..

публикувано на 17.06.21 в 13:12