Георги Кадиев: Целта ни е увеличение на подкрепата с поне 50%

Снимка: БГНЕС

Водачът на листата на „БСП за България" в Стара Загора Георги Кадиев представи листата на коалицията днес. Лидерът на  коалиционния партньор "Нормална държава" увери, че не е поставял условие да води листа. Той каза още, че ще работи за по-добър резултат за социалистите в Стара Загора и увеличени с 50% на вота в сравнение с предходните избори.

Георги Кадиев обясни, че желае да постави на дебат основните проблеми на региона и страната, на които да присъстват и призова да се включат и опонентите му. Той е поканил да се включи в дебат на тема здравеопазване и пенсионираният началник на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Канатарджиев, който е приел.

Вторият в листата на социалистите в Стара Загора Георги Гьоков увери, че няма напрежение в партията от това, че водач е представител на коалиционнен партньор и добави, че сега най-важната цел на БСП е да увери хората, че са единствената алтернатива на това, които се случва в България последните 12 години.

Темата енергетика ще бъде водеща и в тази кампания в старозагорски регион, като Георги Кадиев обяви, че вече е започнал срещи с представители на американските ТЕЦ-ове от комплекса „Марица-изток“.

За предстоящата кампания Георги Кадиев обеща разчупени и различни събития насочени към периферията с които да убедят гражданите, не само от лявото пространство, че имат искрени намерения нещо да се промени в страната.


ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР ще издава удостоверения за вота при загубени или унищожени документи

МВР ще издава удостоверения на хората със загубени или унищожени лични документи, за да могат те да гласуват на извънредните избори на 11 юли. От вътрешното министерство обясниха, че в седмицата преди 11 юли, когато ще се проведат извънредните избори за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат..

публикувано на 14.06.21 в 16:44

РИК-Хасково заличи регистрацията на кандидата за народен представител Станимир Стоянов

Районната избирателна комисия - Хасково заличи регистрацията на кандидата за народен представител Станимир Стоянов, представител на коалиция, която ще участва в парламентарните избори на 11 юли. Причината за оттеглянето от изборната надпревара Стоянов обясни с публикация, в която се твърди, че има криминално минало. В заявлението, подадено до..

публикувано на 14.06.21 в 15:53

До 16 юни участниците в изборите подават информация за Единния регистър в Сметната палата

До 16 юни участниците в изборите трябва да подадат първоначалната информация за Единния регистър по Изборния кодекс в Сметната палата, припомнят от ведомството. Регистрират се всички участници в предсрочния парламентарен вот на 11 юли, както и техните дарители. Трябва да има декларация за произход на средствата, ако дарението надхвърля..

публикувано на 14.06.21 в 13:03

ЦИК определи правилата за гласуване на хора с увреждания

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители на 11-и юли ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под задължителна карантина или изолация, заради Covid-19 съгласно разпоредбите на закона за здравето, реши..

публикувано на 13.06.21 в 21:42

"Сиела Норма" е представила пред ЦИК ценова оферта за машинния вот за 4,35 млн. лева

Фирмата "Сиела Норма" е представила пред ЦИК ценова оферта за логистично осигуряване на машинния вот за частичните кметски избори и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4,350 млн. лева. При официалните преговори по тази обществена поръчка фирмата е обявила, че няма възможност да намали допълнително разходите..

публикувано на 12.06.21 в 17:12

ЦИК проведе работна среща с финансовия министър и с фирмата "Смартматик"

ЦИК проведе работна среща с министъра на финансите и с представител на фирмата "Смартматик", производител на машините за гласуване. Министерството вече потвърди, че ще осигури допълнителни средства за необходимите допълнителни 1 500 машини за вота на 11 ти юли. Комисията реши още да покани утре на официални преговори фирмата "Сиела Норма"..

публикувано на 11.06.21 в 19:50

Увеличение на гласоподавателите в Кюстендилско

Над 12 хиляди граждани на Северна Македония и около 2 хиляди сърби с двойно гражданство или с адресна регистрация в Кюстендил са включени в  избирателните списъци за предстоящия вот на 11 юли. Общо за региона броят на избирателите се е увеличил с около 20 000, сравнено с местния вот през 2019 година. Жителите на Северна Македония с..

публикувано на 11.06.21 в 11:41
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат ксерокопие на тези от 4 април

„Имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер . Това се случва за първи път в новата ни история.“ Това заяви в интервю за БНР доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в..

публикувано на 11.06.21 в 08:11

Започна предизборната кампания за вота на 11 юли

Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Тя ще продължи до 9 юли, а участие във вота са заявили 23 партии и коалиции. Сигналите за неправомерна агитация и нарушения се подават в Районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия. Предизборната кампания се води на български език...

публикувано на 11.06.21 в 07:33

Финансовото министерство ще осигури допълнителни средства за машини за гласуване

Министерството на финансите се ангажира да осигури допълнително средства за ЦИК след сключването на договор за доставка на допълнителни машини за гласуване. ЦИК прие тази вечер решение да обяви нова обществена поръчка чрез пряко договаряне и без предварително обявление за осигуряване на логистика и поддръжка на машините за гласуване за частичните..

публикувано на 10.06.21 в 22:07