ГЕРБ-СДС са под номер 32, БСП с 33-ти номер за вота 2 в 1 на 14 ноември

Радев-Йотова са с №6 в бюлетината, Герджиков-Митева са под номер 15

Двойката Лозан Панов - Мария Касимова са с №19

| обновено на 13.10.21 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова ще бъде под номер 6 в бюлетината в изборите за държавен глава, отреди жребият, изтеглен в ЦИК.

Анастас Герджиков и Невяна Митева ще са под номер 15. Лозан Панов и Мария Касимова получиха номер 19, а кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ ще е под номер 17. Първи номер в бюлетината за президент се падна на Йоло Денев, издигнат от Инициативен комитет. Под номер 2 е Николай Малинов от партия "Русофили за възраждане на отечеството". 

Певицата Луна Йорданова ще фигурира под номер 16 в бюлетината за президент.

При партиите и коалициите, участващи в избора за народни представители  ГЕРБ-СДС ще фигурира под 32-ри номер в бюлетината, БСП с 33-ти номер, „Има такъв народ“ с 24-ти, и "Демократична България" с 30-ти номер, и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ - 31-ви номер. На „Продължаваме промяната“ се падна номер 25 в бюлетината за депутати.

Според анкетите основният претендент за „Дондуков“ 2 си остава Румен Радев, на който се падна номерът на отличника - 6 в бюлетината за президент, но представител на Комитета не коментира пред медиите тази нумерология.

Проф. Милена Стефанова от Софийския университет от Инициативния комитет, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева, пожела успех на всички участници: „Като всяко едно число е добро число. Важно е кой стои зад него и ние сме доволни. Оттук нататък на добър час“.

Третият основен играч за държавен глава, според социолозите, е Лозан Панов, издигнат от Инициативен комитет. Той ще е с номер 19 в бюлетината: „Президентът има много отчетлива роля, която касае съдебната власт и система и мислим, че тя досега не е уплътнена. Трябва да се изпълни със съдържание“.

Номерата в бюлетината за народни представители

Амбицията да спечели изборите за депутати имат от ГЕРБ-СДС. Под номер 32 се явява коалицията. Росен Желязков заяви: „Ние залагаме само и единствено на нашите плюсове. На минусите, на популизма, на отрицанието заложиха тези, които не съумяха два парламента да съставят устойчиво правителство“.

БСП също ще се бори за първото място на парламентарния вот под номер 33. Христо Проданов от левицата коментира: „Така, че ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са нашият основен опонент“.

24-ти номер се падна на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, а 25-и е за „Продължаваме промяната“. Никола Минчев от новата формация каза, че номерът на бюлетината няма значение: „Първо място си поставяме като заявка с повече справедливост, по-малко корупция и с по-високи доходи за всички българи, без хора под прага на бедността“.

Но от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с номер 31 се виждат като гарант в следващия парламент за това, че промяна ще има. Мая Манолова: „Трябва да бъдем част от следващия парламент, за да има мнозинство на промяната и правителство на промяната“.

30-ти номер в бюлетината за депутати е за „Демократична България“.

Пълен списък с участниците на изборите и номерата в бюлетината:

1. Йоло Денев и Марио Филев (Инициативен комитет);

2. Николай Малинов и Светлана Косева („Възраждане на отечеството“);

3. Росен Миленов и Иван Иванов (Инициативен комитет);

4. Валери Симеонов и Цветан Манчев („Патриотичен фронт“);

5. Костадин Костадинов и Елена Гунчева („Възраждане“);

6. Румен Радев и Илияна Йотова (Инициативен комитет, подкрепен от БСП, ИТН и Продължаваме промяната);

7. Горан Благоев и Ивелина Георгиева (Национално обединение на десницата – Републиканци за България и КОД);

8. Благой Петревски и Севина Хаджийска („Български съюз за директна демокрация“);

9. Марина Манчева и Савина Луканова (Инициативен комитет);

10. Александър Томов и Лъчезар Аврамов („Българска социалдемокрация“);

11. Волен Сидеров и Магдалена Ташева („Атака“);

12. Боян Расате и Елена Ваташка (Инициативен комитет);

13. Жельо Желев и Калин Крулев („Общество нова България“);

14. Светослав Витков и Веселин Белоконски („Глас народен“);

15. Анастас Герджиков и Невяна Митева (Инициативен комитет);

16. Луна Йорданова и Иглена Илиева (Инициативен комитет);

17. Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова (ДПС);

18. Цвета Кирилова и Георги Тутанов (Инициативен комитет);

19. Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе (Инициативен комитет);

20. Мария Колева и Ганчо Попов (партия „Правото“);

21. Милен Михов и Мария Цветкова (ВМРО);

22. Георги Георгиев и Стоян Цветков (Българско национално обединение - БНО);

23. Веселин Марешки и Полина Цанкова („Воля“);

24. „Има такъв народ“;

25. „Продължаваме промяната“;

26. МИР;

27. „Благоденствие, обединение, градивност“;

28. „Български национален съюз“;

29. „Пряка демокрация“;

30. „Демократична България“;

31. „Изправи се БГ! Ние идваме!“;

32. ГЕРБ-СДС;

33. „БСП за България“;

34. „Българска прогресивна линия“;

35. „Партия на зелените“;

36. „Бригада“.

Официалният старт на предизборната кампания е на 15 октомври.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шест пробни машини за гласуване ще бъдат осигурени за област Сливен

Област Сливен ще получи шест пробни машини за гласуване. Това стана ясно след работна среща при областния управител Минчо Афузов с ръководителите на Районната избирателна комсия, „Информационно обслужване" и „Охранителна полиция", на която бе обсъдена създадената до момента организация за провеждането на изборите за президент и Народно събрание...

публикувано на 25.10.21 в 20:08

ЦИК отказа да присъства на среща, организирана от администрацията на президента

Централната избирателна комисия отказа да присъства на среща, организирана от администрацията на президента, на която във вторник ще се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори.  От писмо, изпратено от президентската администрация до ЦИК, стана ясно, че на срещата на "Дондуков" 2 са поканени представители на Министерството..

публикувано на 25.10.21 в 19:11

Демонстрационно гласуване в област Добрич

Пет демонстрационни машини за ще бъдат доставени днес в област Добрич. Чрез тях жителите на областта ще могат да опитат пробно гласуване във връзка с предстоящите на 14 ноември предсрочни парламентарни и президентски избори Целта на демонстрационното гласуване е да се обхванат максимално населените места, в които ще се гласува машинно, така че..

публикувано на 25.10.21 в 10:56

ЦИК уведоми премиера за проблем със съхранението на машините за гласуване

ЦИК уведоми служебния премиер Стефан Янев за проблем със съхранението на машините за гласуване. Комисията настоява правителството спешно да предприеме действия. Заместник-председателят на Комисията Емил Войнов докладва писмо от фирмата „Карго Партнер“, собственик на склада, в който се  съхраняват устройствата. „Договорът за складиране на..

публикувано на 22.10.21 в 13:03

Нормално тече подготовката за изборите в Кюстендилско

Нормално и в сокове върви подготовката за провеждане на предстоящите избори в Кюстендилския регион, беше констатирано на среща при областния управител инж. Александър Пандурски.От страна на Областна администрация са заявени необходимият брой бюлетини за област Кюстендил, които ще бъдат, както за предходните избори, 132 000 за всеки вид избор – за..

публикувано на 21.10.21 в 21:36
Говорителят на ЦИК Росица Матева

ЦИК: Без Covid сертификат за изборите - нито за членовете на СИК, нито за гласоподавателите

На изборите на 14 ноември Covid сертификат няма да бъде изискван нито от членовете на Секционните избирателни комисии, нито от гласуващите, обяви Росица Матева, говорител на Централната избирателна комисия: „Няма такова изискване към настоящия момент. Тези, които са утвърдени сега - за изборите за 14 ноември, не се различават като мерки от..

обновено на 21.10.21 в 18:19

МВР остава извън междуведомственото звено за изборни престъпления

На вота 2 в 1 на 14 ноември МВР няма да е част от Националното междуведомствено звено, което ще работи по т.нар. изборни престъпления.  От прокуратурата съобщиха, че до този момент няма отговор на поканата за съвместни действия, която преди десетина дни главният прокурор Иван Гешев  отправи към  вицепремиера и служебен министър на вътрешните..

публикувано на 21.10.21 в 12:58

Старозагорският административен съд обяви за незаконосъобразно решение на РИК за ДБ

Старозагорският административен съд прие за основателна жалбата на „Демократична България - Обединение“ срещу отказа на Районната избирателна комисия да регистрира кандидатската листа за народни представители на коалицията в Стара Загора. ЦИК: „Демократична България“ остава без кандидат-депутати в Стара Загора   ДБ: Член на ЦИК е поискал..

публикувано на 19.10.21 в 19:19

Назначени са всички СИК в Силистренска област

Назначени са вече всички 221 секционния избирателни комисии в седемте общини на Силистренска област. Служебно това бе направено само за община Тутракан, тъй като при консултациите на политическите партии не бе постигнат консенсус. Избегната бе опасността казусът да бъде изпратен в ЦИК, за да се вземе решение по компетентност. До 29 октомври се..

публикувано на 19.10.21 в 12:46
На спирките е забранено

В София са определени 200 места за поставяне на предизборни материали

Съгласно издадена заповед на кмета на Столичната община се определят 200 места за поставяне на агитационни материали на територията на столицата за целите на предизборната кампания в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители, насрочени за 14.11.2021 г., съобщават от Столичния инспекторат...

публикувано на 19.10.21 в 12:25