30 платна представиха млади художници в „Арт салона“ на Радио Благоевград

30 картини на учениците от 11 „Д „ клас на Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха представени за първи път пред публика в „Арт салона“ на Радио Благоевград. На платнтата в  е показана уникалната българска природа и фрагменти от..

публикувано на 29.10.10 в 08:58

Дипломи от „Лятното училище за журналисти”

На тържествена церемония  участниците в първото „Лятно училище за журналисти”, организирано от Радио Благоевград, получиха своите дипломи. По инициатива на главния продуцент Рина Далева, това лято шестима младежи от ЮЗУ „Неофит Рилски” и няколко..

публикувано на 28.10.10 в 08:06

„По първи петли”

В съботния ден на 23 октомври Радио Благоевград посрещна приятели от цялата страна. Членовете на фенклуба на предаването „По първи петли” за втора година гостуваха на екипа на любимото им радио. Този път „очи в очи” журналисти и слушатели си казаха това,..

публикувано на 25.10.10 в 11:23

48 младежи от 9 европейски страни в РадиоБлагоевград

Отговорният редактор Росинка Проданова и ръководителят на музикалното студио Маргарит Русев споделиха с младите гости тънкости в радиожурналистиката и звукозаписа.

публикувано на 18.10.10 в 12:32

Радио Благоевград в Брюксел

Журналистката от Радио Благоевград Росинка Проданова представи достойно България в третия годишен конкурс на Европейския парламент за журналисти. В Брюксел тя взе участие в срещата на националните победители от 27-те страни - членки на Европейския съюз и..

публикувано на 14.10.10 в 13:22

Госпожица Юлия в Радио Благоевград

Преди няколко дни се роди госпожица Юлия Белемезова, дъщеричка на нашата колежка от рекламния отдел Евелина Белемезова. Зодия „Дева”, гласовита и красива, с неоходими качества за бъдеща радио кариера. Вече беше кръстена в храм „Св. Димитър” - кв. Струмско..

публикувано на 13.10.10 в 13:16

Информационен ден за програма "Еразъм" в ЮЗУ "Н.Рилски"

В ЮЗУ "Н.Рилски" днес бе организиран информационен ден за програмата "Еразъм" на ЕС за обмен на студенти. Това става на основата на двустранни споразумения с университети от Европа, които гарантират мобилността на младите хора, решили да..

публикувано на 12.10.10 в 11:21

„Евранет” организира Паневропейски дебат в Европейския парламент в Брюксел

Европейската радиомрежа „Евранет” организира дебат на 6-ти октомври 2010г. в Европейския парламент в Брюксел на тема „Перспективи и предизвикателства пред ЕС след икономическото възстановяване”. Ръководители и депутати от Европейския съюз и Европейския..

публикувано на 04.10.10 в 10:29

Радио Благоевград гостува на Радио Варна

Екип на Радио Благоевград гостува на колегите си от Радио Варна в последните дни на септември. Съчетавайки полезното с приятното, групата на Радио Благоевград посети Аладжа манастир и Дворецът в Балчик. Важна част от пътуването бе и поклонение пред мощите на..

публикувано на 04.10.10 в 09:31

Европейски Ден на езиците

По повод Европейския Ден на езиците – 26-ти септември, Радио Благоевград съвместно с Представителството на Европейската комисия в България проведе радио-викторина. В сутрешните издания на програмите „Днес” от 20-ти до 23-ти септември слушателите имаха..

публикувано на 30.09.10 в 08:15