„Септември“ разби илюзиите на „Литекс“

Завърналият се във Втора футболна лига отбор на „Септември“ (Симитли) зарадва своите привърженици с категорична победа с 2:0 над  „Литекс“ (Ловеч). И двата гола бяха на две от новите попълнения: в 10-ата минута Владимир Гогов  с плътен удар от..

публикувано на 09.08.20 в 10:00

Савина Топурска: Вече го има този заряд, тази искра, и няма да се откажем

Младата Савина Топурска участва в протестите от самото им начало – в Благоевград, също и в София, и принадлежи към онези будни българи, които живеят зад граница, но са действено съпричастни към съдбините на Отечеството и реалните му проблеми. В..

публикувано на 08.08.20 в 21:29

Бронз за Лили Гоцева при суперконкуренция

Над 800 състезатели по спортно ориентиране от 55 български клуба участваха в тридневните международни състезания за Купата на България край гр. Шумен.Този турнир и сега мина при възможно най-силна конкуренция. Победител при мъжете стана Николай..

публикувано на 08.08.20 в 14:52

Неспазването на елементарни правила е причина за пожарите

Разследването на причините за големия пожар в околностите на село Склаве, община Сандански продължава. Може да се окаже, че става дума за човешка грешка. Ако причината е умишлено запалване, тогава е много по-лошо. Огънят бе извън селото, но високите..

публикувано на 07.08.20 в 17:26

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров за сериозните проблеми на Благоевград

В предаването "Днес" на Радио Благоевград председателят на Общинския съвет – Благоевград коментира проблемите на общината. По думите му доста бавно работи общинската администрация. Изпускат се важни срокове за изпълнение на важни задачи. Летният сезон..

публикувано на 07.08.20 в 17:16

Спазват ли противоепидемичните мерки жителите на Благоевград?

Най-много са потвърдените случаи с COVID-19 в област Благоевград. За съжаление, областният център води статистиката на заразените с коронавирус в страната. Спазват ли мерките жителите на областния град и как си обясняват завишения брой новозаразени?..

публикувано на 07.08.20 в 15:29
 „Пирин“ (Благоевград)

Дойде времето на истината!

Днес стартира новият сезон във Втора футболна лига. Миналата кампания не успя да завърши и бе прекратена преждевременно заради пандемията от коронавирус. Сега битките за влизане в елита отново са на ход, като и тази кампания се очертава да е доста..

публикувано на 07.08.20 в 10:55
Петър Чорев

Доброто трябва да се споделя

„Добрите постъпки трябва да са пример за подражание“ – категоричен е Димитър Попов от Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев, който разказа за Радио Благоевград няколко интересни истории, за добрите постъпки на хората, благодарение..

публикувано на 06.08.20 в 14:20

В разгара на лятото купуваме по-скъпи плодове и зеленчуци

Поскъпване на някои плодове и зеленчуци в разгара на земеделския сезон, отчетоха миналата седмица от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Според анализа, цената на оранжерийните домати се е повишила с около 15 %, а на краставиците с около 8..

публикувано на 06.08.20 в 14:10

Отец Кирил: Празникът да помогне на всички да се преобразим и тръгнем по пътя на доброто

   Православната ни църква отбелязва днес Преображение Господне. На този ден Господ Иисус Христос се преобразява пред трима от учениците Си – Петър, Яков и Йоан и им заявява своя божествен произход.   Храмовия си празник чества днес черквата..

публикувано на 06.08.20 в 11:30