Бащи и деца заедно в Музея

Случайно или не, в днешния светъл празник на свети Мина, покровител на семейството и пазител на децата, бе поставено началото на „Седмицата на Бащата“, прекрасна инициатива, част от Националната кампания „Да бъдеш Баща“ , която се провежда за..

публикувано на 11.11.19 в 14:11
София, 18.11.1989 г.

Поглед назад: През ноември 1989 година бяха направени революционни промени в нашата страна

Днешното младо българско поколение няма как да познава същността на режима на Тодор Живков и за това поколение датата 10-ти ноември 1989 година на практика няма никакво значение. Тогава на пленум на ЦК на БКП Тодор Живков подава своята оставка..

публикувано на 08.11.19 в 16:24

Благоевградчани почетоха Св. Архангел Михаил – небесен пълководец и предводител на ангелските сили

На 8 ноември Българската православна църква почита паметта на Св. Архангел Михаил. Църковният празник е един от най-големите през годината и е наричан от народа ни Архангеловден. Според православната църква Св. Архангел Михаил е един от седемте..

публикувано на 08.11.19 в 14:45
Надежда Петрова  – уредник, пред Параклиса

Над 50 хиляди туристи посещават ежегодно родната къща на Васил Левски

    „Много е вълнуващо да работиш тук, вече 30 години продължавам да се вълнувам. Поддържаме много топли отношения с потомците на сестрата на Левски, Яна и с други родственици, които даряват на нашия музей най-ценното, най-скъпото, което пазят, за..

публикувано на 07.11.19 в 17:02

България произвежда най-много продукти, имитиращи бяло саламурено сирене на Балканите

  „Производството на имитиращи продукти в България се увеличава на годишна база с 5,5 %, спрямо миналата година. От 231 предприятия, които произвеждат млечни продукти, 30 произвеждат само имитиращи млечни продукти. Според Димитър Димитров,..

публикувано на 07.11.19 в 17:00
 Д-р Елина Смилкова

Още три възможности за безплатно изследване на пушачи до края на годината в Благоевград

На 12 ноември, 26 ноември и 9-ти декември в Благоевград ще бъдат изследвани пушачи. Изследванията  са в рамките на  третия етап от кампанията за безплатни скринингови прегледи на активни, пасивни и пушачи на бездимни електронни цигари. Мотото..

публикувано на 06.11.19 в 14:31

Българските емигранти – най-мощният инвеститор в България

За последните 10 години българските емигранти са изпратили над 8 милиарда евро /или 17 милиарда лева/, обратно в родината си. Паричният поток, идващ целогодишно от нашите сънародници, е изключително важен за българската икономика. Този процес е..

публикувано на 06.11.19 в 14:11

„Съставите на НЧ „Н. Вапцаров 1866“ Благоевград са достойни да представят града“

Това каза в интервю за Радио Благоевград Илиян Юручки, секретар на читалището. „ Обществеността знае, че имахме доста проблеми с предишния кмет и общински съвет. Беше ни отнета база, което не биваше да се случва. Надяваме се новият общински съвет и..

публикувано на 04.11.19 в 12:10

Делото на народните будители през вековете е една от причините за запазването ни като нация

Това са част от думите на историка Евгени Коев, събеседник в програмата на Радио Благоевград. Евгени Коев е историк, инициатор на похода от Велико Търново към Рилския манастир, по Светия път, по който са пренесени мощите на Свети Иван Рилски от..

публикувано на 01.11.19 в 16:42

В ОИК – Благоевград няма постъпили сигнали за нарушения

   „Към днешна дата, в Общинската избирателна комисия в Благоевград, няма постъпили сигнали за нередности и нарушения, преди втория тур на местния вот. Единствените населени места в община Благоевград, в които ще се проведе балотаж на 3 ноември, са..

публикувано на 01.11.19 в 14:21