Депутатите гласуват промени в НК и Закона за МВР

С промени в Наказателния кодекс и в Закона за МВР започва пленарният ден на депутатите днес. Част от промените са предложени от Министерски съвет и са свързани с увеличение на минималните и максималните наказания за злоупотреби с деца.  Вторият..

публикувано на 28.03.24 в 09:09

Третият мандат - в ръцете на ИТН. Радев им го връчва в 11 часа

Днес в 11 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това обявиха в..

публикувано на 28.03.24 в 09:06

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2%

Предложението на "Булгаргаз" природният газ може да поскъпне с малко над 2% през април ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране. За разлика от март, когато поевтиняването на синьото гориво беше значително, през април цените могат леко..

публикувано на 28.03.24 в 09:05

Разкъсана облачност

На 28 март до обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

публикувано на 28.03.24 в 07:00

Две награди ИКАР за ДТ "Никола Вапцаров"

В Международния ден на театъра в ръчиха наградите за сценични изкуства ИКАР. Сред наградените е и Драматичният театър "Никола Вапцаров" - Благоевград.   В категорията "Майсторско техническо осъществяване" спечели представлението „Метаморфози" по..

публикувано на 27.03.24 в 21:27

Стартираха дейностите по ремонта на улица "Благой Гебрев" в Перник

Улицата е една от най-натоварените в града, но е в лошо състояние поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течовете преди подмяната на водопровода.  На места е нарушено и отводняването от повърхностните води, което води до задържането на вода..

публикувано на 27.03.24 в 17:35

Изложба "Природните паркове на територията на ЮЗДП" е подредена в РИМ Благоевград

Изложба, посветена на природните паркове на територията на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ е подредена в Регионалния исторически музей в  Благоевград. Тя е съвместна инициатива между музея и Държавното предприе.  Общо 21 постера ще разказват на..

публикувано на 27.03.24 в 17:15

Обществена поръчка за проучване и проектиране на участък от АМ „Струма“

 Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на прединвестиционно проучване и проектиране на трасе на автомагистрала „Струма“ в посока София - Кулата, което преминава извън Кресненското дефиле. Срокът за подаване на офертите е..

публикувано на 27.03.24 в 16:51

Огнян Атанасов: Децата в Кюстендил се хранят здравословно

По повод коментари в социалните мрежи за подкрепителната закуска на учениците в учебните заведения в Кюстендил, кметът Огнян Атанасов заяви, че децата в училище се хранят здравословно. Той увери, че всеки един обяд или закуска, приготвени за децата на..

публикувано на 27.03.24 в 16:15

В Благоевград представиха инициативата „1 000 000 ГЛАСА ЗА МИР!“

Екипът на платформата „Граждански блок“ на пресконференция в пресклуба на БТА Благоевград представи  инициативата „1 000 000 ГЛАСА ЗА МИР!“. Председателят на платформата Иван Гешев и представители на гражданските организации, които са организирали и..

публикувано на 27.03.24 в 16:07