Ученици от Перник реализираха иновативен проект

„Традиции от миналото - послания за бъдещето” – така е озаглавен иновативният проект, реализиран от ученици от пернишкото Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон”. Възпитаниците на 12 а и 12 б клас работиха по проекта в..

публикувано на 22.04.24 в 10:22

Ще има ли указ за промените в кабинета? Очаква се среща на президента с премиера

Кой ще бъде министър на външните работи в служебното правителство на Димитър Главчев?  Този въпрос ще обсъдят днес президентът и служебният премиер, който преди седмица поиска смяна на министрите на външните работи и на земеделието, защото не се справят..

публикувано на 22.04.24 в 09:11

НП "Рила" отбелязва Деня на Земята

Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязва Деня на Земята под мотото „Планета без пластмаса“ с инициативи в Дупница, Благоевград, Паничище и Самоков. Празникът ще бъде отбелязан  в Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград, където експерти от дирекцията..

публикувано на 22.04.24 в 08:40

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг от Община Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев насрочи публично обсъждане за необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 14 милиона лева. Дебатите ще се проведат днес от 19.00 часа в зала „22 септември“.  Средствата са от изключителна..

публикувано на 22.04.24 в 08:02

Облачно време

Днес сутринта все още на места в североизточните райони ще има валежи, но бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от..

публикувано на 22.04.24 в 07:10

Никол Самарева е победител в 18-ти Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

14- годишната арфистка Никол Самарева е големият победител в тазгодишния 18-ти Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се проведе в Перник. Никол спечели голямата награда на кмета на Перник – „Гран при”-..

публикувано на 21.04.24 в 19:50

Димитър Бербатов награди участниците във футболния турнир на Олимпиадата организирана от АУБ

Най-голямата студентска спортна олимпиада в България, организирана от спортен клуб “Олимпикс” към Американския университет в България,  се проведе този уикенд в Благоевград. В събитието се включиха студенти, преподаватели и служители на АУБ,  спортни..

публикувано на 21.04.24 в 16:36

Възстановено е движението по пътя Кочериново – Рилски манастир

Движението по път ІІІ-107 Кочериново –  Рилски манастир при км 3 бе временно в една лента поради паднала скална маса на пътното платно. Трафикът се регулираше от "Пътна полиция".

публикувано на 21.04.24 в 14:27

Скална маса на пътя за Рилския манастир

Движението по път ІІІ-107 Кочериново –  Рилски манастир при км 3 е временно в една лента поради отстраняване на паднала скална маса от пътното платно. Трафикът се регулира от екип на "Пътна Полиция".

публикувано на 21.04.24 в 12:54

Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща- между отборите на “Пирин” (Разлог) и “Партизан” (Струмица, Р. Северна Македония)

По инициатива на Волейболния клуб за ветерани - Пирин Разлог, със съдействието на Община Разлог, на 20 април бяха отбелязани 64 години от първия мач, между волейболните отбори на “Пирин” Разлог и “Партизан” Струмица. В началото на волейболния празник,..

публикувано на 21.04.24 в 11:32