Благотворителен концерт в подкрепа на 9 годишната Теди

Гражданската инициатива „Донеси – Вземи!“ с подкрепата на община Благоевград организира благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишната Теодора Ковачева от Благоевград. Събитието ще се състои в зала „Пейо Яворов“ днес от 19 часа. Теди е претърпяла..

публикувано на 15.04.24 в 07:51

Новата седмица започва с топло време

Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност.  Ще духа слаб до умерен вятър юг-югозапад и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София – около 30°. В планините ще..

публикувано на 15.04.24 в 06:11

Групата за спасяване с кучета на ПСС отбеляза своя юбилей в Банско

Планинската спасителна служба – База Банско беше формалният домакин на Международния обучителен курс за спасителни кучета, посветен на петдесетгодишнината от създаването на Групата за спасяване с кучета на ПСС. В обучението участваха всички водачи на..

публикувано на 14.04.24 в 17:39
Тунел

Възстановено е движението в тръбата за София на тунел „Железница“

 Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. По-рано днес движението беше временно ограничено при км 100 в посока София поради аварирал автомобил. Заради създалата се ситуация пътната полиция регулираше движението.

публикувано на 14.04.24 в 15:44
Снимката е илюстративна

Млада жена загина блъсната от влак край Благоевград

Около 12:42 часа днес е получен сигнал за тежък инцидент в района на полигона край Благоевград. По първоначална информация, две жени са пресичали жп линията в района на разклона за село Церово на нерегламентирано място. Пътнически влак, движещ се в посока..

публикувано на 14.04.24 в 14:04

Мартин Бусаров бе избран за председател на РИК-Благоевград

Консултациите за 17-членния състав на РИК-Благоевград приключиха с постигнато съгласие от представителите на политическите партии и коалиции. Беше подписан и окончателният протокол.  За председател на РИК-Благоевград бе избран Мартин Бусаров...

публикувано на 14.04.24 в 12:48

Аварирал автомобил затруднява движението в тунел "Железница"

Временно движението в тунел "Железница" на АМ "Струма" при км 100 в посока София се осъществява в скоростната лента поради аварирал автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Пътна полиция регулира движението.

публикувано на 14.04.24 в 12:15

Няма непосредствена заплаха за България във връзка със ситуацията в Близкия изток

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание с участието на министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и..

публикувано на 14.04.24 в 08:49

Откриват мотосезона в Благоевград

Мотосезон 2024 ще бъде открит в Благоевград тази неделя. Стартът ще бъде даден в 10 часа на полигона край града с водосвет за здраве и безавариен сезон. Организаторите от мотоклуб „Кралете на пътя“ обявиха, че на откриването ще има много..

публикувано на 14.04.24 в 08:37

МВнР: Атаката срещу Израел е неприемлива

Българското министерство на външните работи обяви, че "България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност".  България се обявява за..

публикувано на 14.04.24 в 08:18