КАТ "Пътна полиция" - Петрич започна налагането на глоби по акция "Светлина"

  КАТ "Пътна полиция"-Петрич започна налагането на глоби по акция "Светлина" за шофиране без запалени фарове.Четирима души бяха санкционирани още първият ден, след изтичане на предупредителния период, който бе до 9-ти ноември."Все..

публикувано на 10.11.10 в 08:14

След 14 месеца ще влязат в сила промените в Кодекса за социално осигуряване

  След 14 месеца ще влязат в сила промените в Кодекса за социално осигуряване, които се очаква да бъдат приети до края на годината от Народното събрание. Така от 1-ви януари 2012-та година осигурителният стаж за пенсия-трета категория, се увеличава с по 4..

публикувано на 10.11.10 в 08:03

При полицейска операция тази сутрин е задържан Сашо Пандиза

  Сред задържаните тази сутрин при полицейска операция комбинатори е и един от първите пернишки бандити по време на демокрацията Сашо Пандиза. Той е човекът, който през 90-те години заля с киселина посред бял ден пред младежкия дом в Перник, екзекутирания..

публикувано на 10.11.10 в 08:02

Спокойна е метеорологичната обстановка в община Петрич

  Спокойна е метеорологичната обстановка в община Петрич. Това каза за Р адио Благоевград главният секретар на общината Туфчо Сандъкчиев, по повод дадения от Националния институт по метеорология и хидрология зелен код за опасност от силни ветрове в..

публикувано на 10.11.10 в 07:43

От РИОКОЗ Кюстендил отново отчитат епидемичен взрив от остър вирусен хепатит А в града

  От РИОКОЗ Кюстендил отново отчитат епидемичен взрив от остър вирусен хепатит А в града. От месец юни досега заболелите са 97. От тях 88 са в ромския квартал "Изток". Там заболяемостта е 733 на 10 хиляди. Най-висока е при децата от 5 до 9 години...

публикувано на 10.11.10 в 07:27

Подготвя се издание "История на македонското благотворително братство"

  Издание "История на македонското благотворително братство" подготвя културно-просветното дружество '' Свети С вети Кирил и Методий" Кюстендил. Очаква се книгата да излезе от печат до края на месеца. Оформянето й е поверено на историка..

публикувано на 10.11.10 в 07:25

Изпълнителното бюро на общинската организация ва БСП в Кюстендил проведе заседание

  Изпълнителното бюро на общинската организация ва БСП в Кюстендил проведе заседание. На него беше утвърден предизборен щаб за общинските и президентски избори догодина. Ръководител на щаба е общинският лидер на социалистите депутатката Мая Манолова. Тя има..

публикувано на 10.11.10 в 07:23

След сигнал за мирис на газ в района на Второ основно училище в град Гоце Делчев, районът бе отцепен, а хората евакуирани

  Около 13 часа днес в местната противопожарна служба е получен сигнал, че на бул. “Гоце Делчев“ мирише на газ. Веднага на мястото е пристигнал екип огнеборци и служители на Районно управление „Полиция“, които са евакуирали района. В този участък се намира..

публикувано на 09.11.10 в 15:47

До 14 метра в секунда достигна днес силата на вятъра в Кюстендил

  До 14 метра в секунда достигна днес силата на вятъра в Кюстендил. Днес поривите му са по-силни от вчера, когато бяха измерени 9 метра в секунда . За първите два дни от седмицата в района на Кюстендил са измерени над 8 литра дъжд на квадратен метър. Вчера..

публикувано на 09.11.10 в 13:58

Собственици на кафета и ресторанти от Разлог се обявиха против приетата от МС наредба за тютюнопушенето в закрити помещения

  Собственици на кафета и ресторанти от Разлог се обявиха против приетата от МС наредба за тютюнопушенето в закрити помещения. Те са категорични,че това ще доведе до стрес за бизнеса, защото собствениците ще имат нужда от средства, за да успеят да приведат..

публикувано на 09.11.10 в 13:45