Вандали са увредили надгробни плочи в Благоевград

  Вандали са увредили надгробни плочи от гробищния парк в Благоевград. Вчера във Второ районно управление на полицията са се оплакали двама благоевградчани, че неизвестни лица са счупили надгробните плочи на техни близки, намиращи си в стария гробищен..

публикувано на 15.11.10 в 08:03

Община Дупница с проект за софтуерен формат на бюджета

  За изработването на софтуерен формат на бюджета кандидатства чрез проект община Дупница, съобщи зам.-кметът Даниела Ушатова. Очакваното финансиране по оперативна програма “Административен капацитет” е на стойност 250 000 лева. Проектопредложението е..

публикувано на 15.11.10 в 07:58

Пернишките лекари се борят за живота на 5-годишното дете, паднало от петия етаж на жилищен блок в Батановци

 Пернишките лекари се борят за живота на 5-годишното дете, паднало от петия етаж на жилищен блок в Батановци. Инцидентът стана вчера. В много тежко състояние момиченцето бе докарано в пернишката болница, където е оперирано и настанено в реанимация. Освен..

публикувано на 13.11.10 в 07:28

Фелдшерите от Кюстендилска област обявиха стачна готовност

  Фелдшерите от Кюстендилска област обявиха стачна готовност. В момента протестират със сини ленти на ръкавите. Исканията им са обучението на кадри да бъде по направление "Медицина", а не по направление "Здравни грижи", както е сега...

публикувано на 12.11.10 в 14:32

1 училище и 4 детски градини в община Дупница може да се окажат с недостатъчно средства до края на годината

  1 училище и 4 детски градини в община Дупница може да се окажат с недостатъчно средства до края на годината, съобщи днес заместник-кметът Даниела Ушатова. “Една от причините за вероятния недостиг е в прилаганата тази година формула за разпределяне на..

публикувано на 12.11.10 в 13:23

Община Дупница избра фирма-проектант на предстоящото реставриране на Дупнишката крепост

  Община Дупница избра фирма-проектант на предстоящото реставриране на Дупнишката крепост. Фирмата ще изработи технически проект за консервация, реставрация и експониране на късноантичната крепост и средновековната кула, по проекта на общината “Пътуване във..

публикувано на 12.11.10 в 13:19

Днес в районното управление на полицията в Разлог се проведе няколкочасово обучение

  По инициатива на ръководството на ОД на МВР Благоевград днес в районното управление на полицията в Разлог се проведе няколкочасово обучение на разследващите органи при РУ"Полиция"в Разлог и Банско. Основен акцент в срещата бе обсъждане на..

публикувано на 12.11.10 в 12:59

Очаква се отпускането на лизинговата схема за подпомагане на микро и малки фирми, земеделски производители и занаятчии

  След едногодишно прекъсване фирмите и земеделските производители отново ще могат да кандидатстват за кредитиране за закупуване на оборудване по националния проект ДЖОБС. Предстои подписване на споразумението за това между МТСП, ПРООН, Българската банка за..

публикувано на 12.11.10 в 12:51

Костадин Кобаков е носителят на приза Будител на годината за 2010 г.

  Костадин Кобаков е носителят на приза Будител на годината за 2010 г. Наградата му бе връчена на официална церемония от структурата на ВМРО НИЕ в Гоце Делчев. Костадин Кобаков е директор на Помощно училище Васил Левски и председател на Читалище Просвета в..

публикувано на 12.11.10 в 12:48

Бракосъчетание се извърши днес в Петрич в кабинета на кмета

  Желанието да сключат граждански брак точно на това място и точно от кмета на общината Вельо Илиев е на младоженците Мария Китанова и Запрян Трампов. Тържественият ритуал се проведе дообяд. Кметът си постави огърлица с емблемата на Петрич и заяви, че по..

публикувано на 12.11.10 в 09:03