При издирвателни действия днес на около 3 км. по течението в река Струма е открит човешки труп

  При издирвателни действия днес на около 3 км. по течението в река Струма е открит човешки труп. Незабавно е сформирана оперативна група от РУП Сандански, която да извърши оглед. За случая е сезирана прокуратурата. В процесуално-следствените действия ще..

публикувано на 09.12.10 в 10:53

Свлачище прекъсна пътя между селата Пелатиково и Смоличано в община Невестино

  Свлачище прекъсна пътя между селата Пелатиково и Смоличано в община Невестино. За отстраняването му са нужни над 15 хиляди лева. В момента движението между двете села е затруднено. Работата по възстановяването на пътя започна фирмата, която е ангажирана..

публикувано на 09.12.10 в 10:50

430 000лв. са преведени днес за ремонта на изгорялата сцена на пернишкия театър "Боян Дановски"

  430 000лв. са преведени днес за ремонта на изгорялата сцена на пернишкия театър "Боян Дановски". Това е вторият транш, изплатен от правителството за възстановяванто на театралния салон, който изгоря през 2004 година преди Коледа, съобщи..

публикувано на 09.12.10 в 10:49

С коледна украса грейна къща-Ванга в Петрич

  Шумно и весело бе днес в двора на пророчицата Ванга в Петрич. С песни и стихотворения ученици от Първо основно училище "Кочо Мавродиев" украсиха елхата с гирлянди, играчки и собственоръчно изработени украшения.По този начин те искат..

публикувано на 09.12.10 в 10:48

Санданчанин пострада тежко при опит за кражба на ел. проводници от действащ трафопост

  Санданчанин пострада тежко при опит за кражба на ел. проводници от действащ трафопост. Вчера в РУП Сандански е получен сигнал за силен гръм в района на трафопост, намиращ се на ул. „Ас.Златерев”. На място незабавно е изпратен полицейски автопатрул, който..

публикувано на 09.12.10 в 09:19

Продължава издирването на шофьора, чийто товарен автомобил потъна в река Струма след пороя в неделя в района на Кресненското дефиле

  Създадена е организация по издирване на шофьора, чийто товарен автомобил потъна в река Струма след пороя в неделя в района на Кресненското дефиле. Издирвателните действия се провеждат само в светлата част на деня. Това каза за РБ областния управител на..

публикувано на 09.12.10 в 08:40

Пещера Духлата не е повредена при акцията по спасяването на заседналите в нея по време на пороя 7 пещерняци

  Пещера Духлата не е повредена при акцията по спасяването на заседналите в нея по време на пороя 7 пещерняци, съобщиха от РИОСВ в Перник. При направената проверка екоинспекторите не са установили нарушения на територията до пещерата и на входовете й...

публикувано на 09.12.10 в 07:37

Коритото на река Струма на тeриторията на община Перник ще бъде укрепено и разширено

  Коритото на река Струма на триторията на община Перник ще бъде укрепено и разширено. Ден преди пороя от края на миналата седмица общинските съветници, добавиха в Общинския план за развитие в периода 2007-2013 година и корекцията на реката. Часове по-..

публикувано на 09.12.10 в 07:25

Кюстендил на 4-то място в страната по потребление на газ

  52 града в България са газифицирани. Един от тях е Кюстендил, който се нарежда на четвърто място в страната по потребление на природен газ. Битовите абонати са 1 936, стопанските - 116. С газ се отопляват всички обществени сгради, здравни, детски, учебни..

публикувано на 09.12.10 в 05:59

Допълнителни влакове до Кулата и Петрич

  За обслужване на пътниците в участъка на Кресненското дефиле, от утре (9-ти декември) „Холдинг Български държавни железници” ЕАД пускат пет допълнителни пътнически влака. Пускането на допълнителните влакове се прави във връзка с прекъсването на..

публикувано на 09.12.10 в 05:55