Костадин Кобаков е носителят на приза Будител на годината за 2010 г.

  Костадин Кобаков е носителят на приза Будител на годината за 2010 г. Наградата му бе връчена на официална церемония от структурата на ВМРО НИЕ в Гоце Делчев. Костадин Кобаков е директор на Помощно училище Васил Левски и председател на Читалище Просвета в..

публикувано на 12.11.10 в 12:48

Бракосъчетание се извърши днес в Петрич в кабинета на кмета

  Желанието да сключат граждански брак точно на това място и точно от кмета на общината Вельо Илиев е на младоженците Мария Китанова и Запрян Трампов. Тържественият ритуал се проведе дообяд. Кметът си постави огърлица с емблемата на Петрич и заяви, че по..

публикувано на 12.11.10 в 09:03

Вчера в голямата зала на ОНЧ "Никола Вапцаров" Детска фолклорна група „Бисери” отпразнува своя 5-и рожден ден

  Вчера в голямата зала на ОНЧ "Никола Вапцаров" Детска фолклорна група „Бисери” при Центъра по изкуствата отпразнува своя 5-и рожден ден, с концерт–спектакъл. Малките рожденици бяха поздравени, с фолклорни песни изпълнявани от ДФТА „Пиринче” при..

публикувано на 12.11.10 в 08:39

Английска фирма иска да открие офис в Перник

  Английска фирма иска да открие офис в Перник, съобщават от общината. Британците търсят партньорство в областта на архитектурното строителство, изграждане на инфраструктурата и градското благоустрояване. Фирмата може да предостави интегриран продукт, да..

публикувано на 12.11.10 в 08:35

Празник на картофа се провежда днес в град Трън

  Празник на картофа се провежда днес в град Трън. По този повод общинското ракъводство е организирало редица прояви като изложба, коктейл и презентация на фирми, производители на препарати и торове за катрофи. Идеята е празникът за се превърне във Фестивал..

публикувано на 12.11.10 в 08:26

Почина и вторият пострадал при вчерашната катастрофа на международния път за Гърция в района на гоцеделчевското село Мосомище

Почина и вторият пострадал при вчерашната катастрофа на международния път за Гърция в района на гоцеделчевското село Мосомище. И двамата 70 годишни мъже са имали множество травми по тялото в резултат на силния удар при сблъсъка на двата автомобила. Возещия..

публикувано на 12.11.10 в 08:15

Вчера огнеборците от Дупница са гасили 3 пожара

  Вчера огнеборците от Дупница са гасили 3 пожара – 2 от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън и не са допуснати щети. Третият пожар е възникнал в жк “Бистрица” в Дупница при работа с оксижен в гараж, по непредпазливост е причинен пожар в..

публикувано на 12.11.10 в 08:03

Сандански криминалисти задържаха извършители на телефонни измами

  Сандански криминалисти задържаха извършители на телефонни измами. Вчера след проведени оперативно-издирвателни действия по заявени множество измами по телефона на възрастни хора от сандански регион в РУП 02 бяха доведени двама мъже от гр.Горна Оряховица,..

публикувано на 12.11.10 в 07:49

Въведен е режим на посещенията в част от пещерите в пернишкото село Боснек

  Въведен е режим на посещенията в част от пещерите в пернишкото село Боснек. Ограничението е наложено със заповед на РИОСВ- Перник и дирекцията на Природен парк „Витоша” заради нерегламентирани посещения и вандализъм. Напоследък замърсяването на пещерите..

публикувано на 12.11.10 в 07:44

Пернишки тийнейджър засне любителски филм

  Пернишки тийнейджър засне любителски филм. „Преди 13″ е направен без бюджет, но на почти професионално ниво. В изпълнението му вземат участие над 50 тинейджъри и един от най- добрите български актьори Валентин Ганев. Зад идеята, сценария и режисурата на..

публикувано на 12.11.10 в 07:23