Няма пострадали хора и сериозни материални щети след ураганния вятър в пернишко

  Продължилият три дни ураганен вятър в Перник е прекършил дърво на перона на централната гара в Перник. При инцидента не са пострадали хора. Екипите на Областно управление “Гражданска защита” и служители от “Пожарна безопасност и спасяване” само през..

публикувано на 11.11.10 в 08:10

Безвредна инсталация за обогатяване на въглища пусна в експлоатация пернишка фирма

  Уникална безвредна инсталация за обогатяване на въглища пусна в експлоатация пернишка фирма. Новата технологична линия е произведена в Украйна, а елекрониката е английска. Съоръжението е монтирано и работи на първия частен рудник в страната - в пернишкия..

публикувано на 11.11.10 в 07:54

Пернишката фирма "Сами М" се отказва от продуктите с марка „Стара планина”

  Набедената, а в последствие реабилитирана пернишка фирма "Сами М" се отказва от продуктите с марка „Стара планина”. Решението ни е окончателно, съобщи нейният собственик Антон Костадинов. Преди да се прави нещо, трябва да бъде добре обмислено, а..

публикувано на 11.11.10 в 07:47

18 лица с увреждания ще бъдат наети на работа по проект на община Банско

  Обучението на 18 лица с увреждания, които ще бъдат наети на работа по Проект „Към социално включване чрез социално предприемачество” започва до няколко дни, съобщи заместник кметът на община Банско Сашка Въчкова. Съгласно тази инициатива в Банско бе..

публикувано на 11.11.10 в 07:40

Стихосбирката “Огън насъщен” на Христо Джонев ще бъде представена в Дупница

  Стихосбирката “Огън насъщен” на Христо Джонев ще бъде представена днес от 17.30 ч. в изложбена зала “Околийска къща” в Дупница, съобщиха от пресцентъра на кметството. Книгата с любовна лирика ще представи поетесата Марияна Александрова. Поканени на..

публикувано на 11.11.10 в 07:35

Ново заседание по делото за убийството в Шишковци

  В 10 часа в Кюстендилския окръжен съд е насрочено поредното заседание по делото за нападението над тримата пазачи на черешовия масив край село Шишковци на 27 юни миналата година. На заседанието ще бъдат изслушани пледоариите на обвинението и защитата. Ще..

публикувано на 11.11.10 в 07:15

Отново продават имота под старата пералня в Благоевград

Само един кандидат депозира оферта за закупуване на земята под старата пералня до Владишкото, за това ще бъде проведена повторна процедура на 24 ноември от 14.00 часа, зала 101 в сградата на Община Благоевград. Имотът-частна общинска се намира на улица..

публикувано на 10.11.10 в 17:07

Силният вятър изкорени дърво в Дупница

  За изкоренено от силния вятър дърво е бил подаден сигнал до дежурния в Община Дупница тази нощ. Дървото е паднало до пътя преди входа на село Самораново, а сигналът е подаден от оператор на телефон 112. Мястото е било обезопасено от служители на Пътно..

публикувано на 10.11.10 в 13:41

НДСВ не участва и не подкрепя проекта на президента Първанов

  НДСВ не участва и не подкрепя проекта на президента Първанов.Това категоично заявиаха днес в Благоевград заместник-председателят на партията Любомир Дацов и икономическият експерт Владимир Каролев. Те анализираха и определиха проекта на правителството за..

публикувано на 10.11.10 в 13:32

Регионално сдружение за стопанисване на депото за твърди битови отпадъци учредиха общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен

  Регионално сдружение за стопанисване на депото за твърди битови отпадъци учредиха общините ГД, Хаджидимово и Гърмен. То е по изискване на Закона за опазване на околната среда и водите. Сдружението ще се управлява от Управителен съвет, включващ кметовете..

публикувано на 10.11.10 в 13:26