Разлог чества 98 години от освобождението си от турско робство

98 г. от освободжението на Разлог от турско робство отбелязаха днес жители и гости на планинския град. Точно в 10.30 пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в центъра на града под звуците на националния химн бяха издигнати националният..

публикувано на 24.10.10 в 11:34

Акция за почистване на билото на планина Беласица

  Акция за почистване на билото на планина Беласица ще се проведе тази неделя в Петрич. Тя стартира от хижа "Конгур"и е по инициатива на Дирекцията на Природен парк "Беласица", с участието на служители от петричка фирма, приятели и..

публикувано на 24.10.10 в 07:36

Имунизират безплатно срещу грип в Перник

  Имунизират безплатно срещу грип в Перник. В РИОКОЗ разполагат с ваксина „Целвапан", която е предоставена от МЗ. Имунизациите ще се извършват на място в специализирания кабинет на инспекцията. С предимство ще се ползват възрастните хора и рисковите..

публикувано на 24.10.10 в 06:43

В Разлог се провежда международна киноложка изложба

  Mеждународна изложба на кучета се провежда днес и утре в Разлог. Повече от 300 кучета от 20 породи, основно Българско овчарско куче и други шест породи дефилират на градския стадион в Разлог. Клубове на българско овчарско куче от цялата страна – Монтана,..

публикувано на 23.10.10 в 11:35

В Микрево започна фестивала "Малешево пее и танцува" - 2010

  Тука нека дойде, в земя Малешевска - подеха гласовито участниците от мъжката певческа група от с.Струма в ранното слънчево утро на 23 октомври. VІІ-ят Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува – Микрево 2010” бе започнал. Малко след 9..

публикувано на 23.10.10 в 11:06

Митничари конфискуваха 800 мастербокса нелегални цигари на ГКПП - Кулата

  Контрабандни цигари "Welton" конфискуваха снощи митнически служители в района на ГКПП "Кулата", съобщиха от Агенция Митници". На пункта пристигнал хладилен товарен автомобил с румънска регистрация, който по документи превозвал..

публикувано на 23.10.10 в 08:19

Няма пътни инциденти с деца в Разлог

Няма регистрирани пътно-транспортни произшествия с деца на територията на община Разлог по време на акцията „Да пазим децата на пътя", информираха от сектор пътна полиция към РУ на МВР в Разлог. Акцията стартира от началото на учебната година и..

публикувано на 23.10.10 в 07:22

Внедряват българско изобретение от САЩ в радомирска фирма

  Изобретение на българин, направил научна кариера в САЩ, бе изработено в радомирска фирма. По сантиментални причини ядреният физик Иван Михов, с американско име Вен Майкълс-Кристофър, който е автор на методиката за използване на лазера при изчисляване на..

публикувано на 23.10.10 в 07:18

В Разлог провериха детски градини и училища за пуснато парно

  Лично кметът на Разлог Красимир Герчев и заместникът му по социалните дейности Венцислав Гърменов провериха 4 детски градини и всички общински училища в града за това дали е пуснато отоплението, каква е готовноста за зимния сезон и температурата в..

публикувано на 22.10.10 в 13:27

“Дупница Солар М” ЕАД купи два общински имота

  “Дупница Солар М” ЕАД купи два общински имота, в землището на с. Крайници, предназначени за изграждане на фотоволтаична централа, съобщи кметът Атанас Янев. Фирмата ще инвестира в построяването на супермодерното съоръжение, с мощност 90 мегавата, което..

публикувано на 22.10.10 в 13:14