Гледайте на живо

20 безработни ще могат да започнат работа като социални асистенти чрез проекта “Подкрепа за достоен живот”

  20 безработни ще могат да започнат работа като социални асистенти чрез проекта “Подкрепа за достоен живот”, спечелен от община Дупница. Те ще обслужват 20 лица с трайни увреждания и ще работят по 4 или 6 часа на ден, за което ще получават минималната..

публикувано на 03.11.10 в 13:24

Днес в Регионалния исторически музей Благоевград бе представена книгата на проф. Д-р Светлозар Йелдъров ''Българи, български съдби и България''

  Днес в Регионалния исторически музей Благоевград бе представена книгата на проф. Д-р Светлозар Йелдъров ''Българи, български съдби и България''. В книгата са показани портрети на видни дейци от различни исторически епохи. Показани са като революционни..

публикувано на 03.11.10 в 13:03

Днес представители на общинската администрация връчиха на спортното училище в Кюстендил спортно оборудване

  Днес представители на общинската администрация връчиха на спортното училище в Кюстендил спортно оборудване. То е осигурено по изпълнения проект "Общинска ученическа спортна олимпиада". В проекта се включиха 3 540 ученици от 12 училища в..

публикувано на 03.11.10 в 12:38

Голяма популация на вълци се наблюдава тази есен в гоцеделчевско

  Голяма популация на вълци се наблюдава тази есен в гоцеделчевско. Само за 1 месец местните ловци са отстреляли 7 вълка. Голямата популация на вълци в гоцеделчевско нанася щети на останалите животни. Само за последните дни, хищниците са унищожили над 20..

публикувано на 03.11.10 в 12:36

Три автомобила са задържани от служители в Държавно ловно стопанство "Осогово" Кюстендил

  Три автомобила са задържани от служители в Държавно ловно стопанство "Осогово" Кюстендил. В тях са превозвани незаконно дървесина и убит дивеч от бракониери. Един от автомобилите "Опел Фронтера" вече е собственост на държавата, тъй..

публикувано на 03.11.10 в 12:34

Акция за събиране на отпадъчна хатия тече в Трето основно училище Кюстендил

  Акция за събиране на отпадъчна хатия тече в Трето основно училище Кюстендил.Тя е по инициатива на ученическия клуб "Екология". Събраната хартия ще бъде предадена за претопяване. Със получените пари ще бъде обновен фондът на училищната..

публикувано на 03.11.10 в 12:32

Присъди за 6 години и половина получиха тримата крадци, които откраднаха паметника на Владимир Димитров - Майстора

  Присъди за 6 години и половина получиха тримата крадци, които в края на месец септември миналата година откраднаха паметника на Владимир Димитров - Майстора от центъра на село Шишковци. Присъдите са от Кюстендилския районен съд. По две и половина години..

публикувано на 03.11.10 в 12:31

Незаконно преминал държавната граница с Гърция, задържаха граничните полицаи от Гоце Делчев

  Незаконно преминал държавната граница с Гърция, задържаха граничните полицаи от Гоце Делчев. У лицето са открити златни накити, за които притежателят им не е успял да докаже произхода. На ГКПП-Илинден при влизане в страната e задържан български гражданин..

публикувано на 03.11.10 в 11:59

Насрочено е заседание на Общински съвет - Петрич

  Председателят на Общинския съвет в Петрич Стоян Николов насрочи поредното заседание да се проведе на 8-ми ноември от 13.30 часа в голямата зала на Общинската администрация. 24 са включените точки в предварително обявения дневен ред. На първа позиция са..

публикувано на 03.11.10 в 11:57

Прокуратурата в Дупница протестира оправдателната присъда на д-р Панчо Панайотов

  Държавното обвинение в Дупница протестира относно оправдателната присъда на д-р Панчо Панайотов, съобщи прокурор Даниела Методиева. Основният мотив на протеста пред Кюстендилския окръжен съд е убедеността на прокурор Методиева, че в качеството си на..

публикувано на 03.11.10 в 11:15