Теми от деня


Ново обединение започва съвместни действия за „Детство без насилие"

19 граждански организации и eксперти, работещи от години за предотвратяване насилието над деца и неговите последици, се обединиха за общи действия, провокирани от липсата на напредък в държавните политики и практики, липсата на споделено..

публикувано на 26.09.18 в 11:53
Емилия Топозулис

10-годишна, а вече със сбъдната мечта

Мечтата на 10-годишната Емилия Топозулис от Благоевград е да бъде актриса. И тя вече е!  Емилия Топозулис репетира за премиерния спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград "Вълшебникът от Оз".  Емилия играе на професионалната..

публикувано на 25.09.18 в 19:18

Управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов: Районът около „Ларго“-МОЛ е обезопасен

Областният управител Бисер Михайлов коментира инцидента с падналата от бурния вятър фасада на „Ларго“-МОЛ-Благоевград.  Той увери, че са предприети всички действия по обезопасяване на сградата, които включват следните дейности: от страна на ОД на..

публикувано на 25.09.18 в 18:30

Кметът Камбитов и ректорът проф.Юруков връчиха студентските книжки на приетите с най-висок бал първокурсници в ЮЗУ "Неофит Рилски"

 Бъдещето принадлежи на по-образованите, по-просветените и можещите, духовните и почтените хора. Затова скъпи, млади колеги не спирайте да бъдете жадни за нови знания и да си поставяте високи цели – каза при откриването на новата академична..

публикувано на 25.09.18 в 15:20

Безплатни прегледи в Благоевград и Перник по повод Световния ден на сърцето

Фондация „Национална мрежа сърце за сърце“, в партньорство с Община Перник и БЧК организират безплатни прегледи в Перник и Благоевград.  От днес, 25 септември,  те започнаха в Медицински комплекс „Свети Георги“-Перник, който е официален партньор в..

публикувано на 25.09.18 в 13:39

Есента е тук! Какво казват народните вярвания?

Температурите падат, дните стават по-къси, а листата на дърветата сменят цвета си, лятото си отива. Астрономическата есен вече е факт. Тя настъпи точно в  4:54 часа българско време, днешният 23 септември се определя и като празник на Плодородието...

публикувано на 23.09.18 в 14:00

Военна техника, образци от оръжие и екипировка на Българската армия бяха показани в Благоевград

Инициативата на Министерството на отбраната “Това сме ние“, посветена и на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, се провежда в 17 български града, включително и в Благоевград. С нея Министерството иска и да популяризира..

публикувано на 23.09.18 в 12:00

Георги Господинов: „Писането не е егоцентрична работа“

“Ние носим отговорност за хората, които ни обичат, носим отговорност за хората, които се връщат към литературата, и е хубаво да си даваме сметка за тази отговорност. Това не е егоцентрична работа – тя е за едно невидимо общество на четящи, което мисля..

публикувано на 23.09.18 в 11:53

Фолклорен фестивал събира в село Рибново състави от България и Република Македония

Събитието е в село Рибново, община Гърмен  и това е и една от причините и 21-ви септември да е празничен за общината и за селото. Откри се и обновеното читалище „Изгрев 1956“ в Рибново. Община Гърмен спечели проект, съвместно с македонската община..

публикувано на 21.09.18 в 17:00

Атанас Шмидт: Всички трябва да работим в посока на това, да заличим пропастта между страните от Западна и Източна Европа

Групата на "зелените" в Европейския парламент представи преди дни четирима кандидати за поста председател на Европейската комисия. Сред тях е и българинът Атанас Шмидт, който е международен секретар в Зелената партия. В ефира на Радио..

публикувано на 21.09.18 в 11:57