Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От следващата година ще стане възможен приема на студенти в Професионалния колеж по спорт и здраве, който ще бъде базиран в Дупница

 

От следващата година ще стане възможен приема на студенти в Професионалния колеж по спорт и здраве, който ще бъде базиран в Дупница, съобщи проф. Данчо Митев, който е един от неговите собственици. Причината за отлагане на приема, който се очакваше да започне през тази есен, е в тромавата процедура по акредитация. Тя налага съгласуване с различни институции, което отнема време и в крайна сметка доведе до невъзможността да приемем студенти за настоящата учебна година, обясни проф. Митев. Според него необходимите документи ще бъдат окомплектовони и представени пред Националната агенция по оценяване и акредитация до месец. “Седалището на висшето училище ще се премести от столицата в Дупница до края на годината”, увери кметът Атанас Янев. Той потвърди още, че от страна на кметството са предоставени всички поискани от учебното ръководство документи. Сред последните, подписани през миналата седмица са били разрешенията за ползване на спортната база на общината, както и осигуряването на три кабинета в бившия Учителски институт, които да се ползват за административни нужди. Припомняме, местният парламент предостави право на безвъзмездно ползване за нуждите на спортния колеж на част от общинската сграда. Очаква се учебното заведение да предлага обучение по професиите треньор, инструктор по фитнес, инструктор по спортно-туристическа дейност, спортен масажист и инструктор по спорт за хора с увреждания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни..

публикувано на 19.04.24 в 16:02

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57

Над 120 деца на плувен турнир в Кюстендил

Над 120 деца ще се включат във второто състезание по плуванер организирано от плувен клуб "Велбъжд“ в Кюстендил. Заявки за участие има и на деца от Разлог, Благоевград и Дупница. В рамките на половин година плувният клуб успява да организира второ състезание. То ще се проведе на 20 април от 10.00 часа на басейна в ПМГ "Професор Емануил Иванов“ в..

публикувано на 19.04.24 в 13:03

Минерална вода от чешмите в Рударци до началото на летния сезон

До началото на летния сезон два от минералните извори в село Рударци ще бъдат включени във водопреносната и водоснабдителната  мрежа на курортното селище. На проведеното днес заседание ОбС в Перник даде правомощия на кмета Станислав Владимиров да сключи договор за учредяване на право на строеж с дружеството - собственик на имота, в който ще бъде..

публикувано на 19.04.24 в 13:00
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09