Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зов за помощ

| обновено на 03.07.19 в 17:52

Да помогнем на Фатиме Весалова и Ахмед Талип!

Младото семейство от Белица остана без дом след  като пожар изпепели къщата и плевнята им.  По инициатива на местното читалище започна кампания за събиране на средства в помощ на  Фатиме и Ахмед и десетгодишното им дете. Радио Благоевград се присъединява към кампанията. Четири екипа  на пожарната служба и държавното горско стопанство са  участвали в потушаването на пожара, но  всичко е изгоряло. 

СнимкаЦелият град е потресен от трагедията, сполетяла семейството. От Общината са изпратили техника за разчистване на  изгорелите сгради. Тази сутрин е сформиран  инициативен комитет за оказване  на помощ на пострадалото семейство, чиято банкова сметка вече е в социалните мрежи, на сайта на общината и читалището в Белица.  Само за час са събрани над 1000 лева. Фатиме Весалова, съпругът и Ахмед Талип и  десетгодишното им дете са настанени в една от двете стаи в къщата на баща им. Те ще се хранят безвъзмездно в социалната кухня към общината.  

От инициативния комитет в читалището се надяват  в благотворителната кампания да се включат хора от цялата страна.

Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на Фатиме Весалова:


IBAN BG06STSA93000008736675 
BIC STSABGSF
Банка ДСК - клон Белица
Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова

Всеки, който направи паричен превод на посочената банкова сметка да запише - ДАРЕНИЕ, за да се избегне такса.
В читалище „Георги Тодоров 1885“ град Белица е организиран и списък на дарителите. Всеки който желае да дари по-малка парична сума ще бъде записан с внесената от лицето сума срещу подпис. Списъкът с набраните парични средства ще бъде представен на семейството.

Белица е малък град и всички се познават. Беличани познават като трудолюбиво, но бедно семейство Фатиме и Ахмед. 

Нека проявим своето милосърдие и да помогнем на изпадналите в беда млади хора!Да помогнем на Криси от Кочериново!

Кристияна Кирилова от Кочериново се нуждае от помощта ни, за да може да вижда отново нормално!

КрисиКристияна Кирилова е едно слънчево дванадесетгодишно момиче от малкия град Кочериново. През септември 2017г. й откриват тумор в малкия мозък. Детето претърпява три операции в България, но без особено голям резултат. След консултация в турска клиника, лекарите предлагат отстраняване на тумора с гама нож и дават гаранция, че лечението ще е успешно. Започва ходенето по мъките за семейството й, за да съберат необходимите 10 000 евро за тази процедура. Благодарение на отзивчивостта на добрите хора, семейството от Кочериново успява да събере средствата и манипулацията е извършена, а туморът вече е спрян. Но битката на семейството за живота и здравето на детето им продължава. При една от операциите е засегнат очен нерв и детето има проблеми със зрението. През октомври миналата година е извършен първият етап от лечението – успешна трансплантация на стволови клетки. За да може Криска да вижда отново, трябва да бъде направена трансплантация на роговицата. Вече има дата за тази операция - през месец септември. Но отново голяма сума пари са пречка за семейството. Необхидими са 15 000 евро - сума непосилна за едно семейство от Кочериново. Отново всичко е в ръцете на добрите хора и приятелите. Семейството се обръща с молба към хората, които могат да помогнат финансово и силно вярва, че с помощта на всички  Криска ще продължи да вижда света около нея!

Банкова сметка:

BG34UBBS80021451625210

Банка ОББ

Титуляр: Десислава Чанева

Криси с майка й Десислава ЧаневаСнимка


Атанаска Парцова е на 19 години, от град Якоруда. През есента на 2016г. й поставят диагноза множествена склероза - имунно забовялане на централната нервна система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране. 

През това време са проведени 3 вида лечения. Със средства от родителите си прави 3 терапии в рамките на 10 месеца в Индия. От април 2018 г. до момента състоянието ѝ се влошава, въпреки опитите за поддържащо лечение с "плазмафереза" и "барокамера".
Надеждата за Атанаска е лечение в клиника Пирогов, Москва - Russia HSCT for MS & Autoimmune Diseases, в която гарантират 99% ремисия и тя отново ще може да води пълноценен живот. 
Сумата от 45 000 € е непосилна за семейството на Атанаска, затова се обръщаме към Вас и Ви молим за помощ. Вярваме, че все още има добри хора, които да помогнат да спасим това прекрасно момиче. 

Банкова сметка в подкрепа на 19 годишното момиче.

IBAN: BG36UNCR70001523592875

Банка: Уникредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF 

Титуляр: Атанаска Георгиева Парцова

Сметката е в леваСнимкаДа помогнем на Микаела! 


Благотворителна кампания в помощ на 11-годишната Микаела Иванова Миткова, започна в Благоевград.

Момичето е с диагноза епилепсия с полиморфни пристъпи - Синдром на Lennox-Gastaut. ИНПР. 

За да се подобри състоянието й чрез „вагусов стимулатор“ е необходимо да се направи операция.  От болница "Аджъбадем", Истанбул, Турция, дават надежда, но средствата, които са необходими са в размер  58 070 евро.

Обръщаме се с молба към всички, нека помогнем на 11-годишното момиче, за да има едно нормално и красиво детство!

Дарителска сметка в Обединена българска банка:
IBAN: BG49UBBS80021080823040
BIC: UBBS BGSF
Титуляр на сметката: Микаела Иванова Миткова
Paypal: elenasakova@abv.bg

Всеки, който желае може да се присъедини към благотворителния онлайн базар във фейсбук страницата https://www.facebook.com/groups/921096731427683/ . 
Средства може да бъдат дарени и в платформата „Хелпкарма“ на линк https://helpkarma.com/campaign/nadejda-za-mikaela-355…Да помогнем на Йоана от село Яворница! 

В момента  15-годишната Йоана е в болница в Истанбул, където преминава курс с лъчетерапия и химиотерапия. Вече са направени пет курса от необходимите дванадесет. След тях предстои операция и дълъг период на възстановяване. 

За всичко това са нужни 60 000 евро, а към момента са събрани едва 20 000 лева.

За да помогнат, нейни родственици и приятели започнаха кампанията „Мартеници за Йо“!„Може да предоставим мартеници на всеки, който желае да помогне за тяхната продажба“ - обясняват за инициативата те.

Всеки, който има възможност, може да дари финансови средства за лечението на 15-годишното момиче. 

Банкова сметка в Първа инвестиционна банка АД:

IBAN: BG06FINV91501317244595

SWIFT CODE: FINVBGSF

Титуляр на сметката: Йоана Евгениева Иванова


Да помогнем на Тони да оздравее!

Тони Костов е на 20 години от град Кюстендил. Завършил е ПМГ "Проф.Емануил Иванов", в момента е втори курс в СУ" Св. Климент Охридски ", специалност "Компютърни науки". Той свири на пиано, пее и е печелил много награди за музикалните си дарби. Той харесва графичния дизайн, обича да снима и да режисира.

Тони е болен от остра лимфобластна левкемия (prо-B ALL),. В момента е приет в хематологията на Александровска болница и е преминал първата седмица от 33-дневния първи курс по химиотерапия.
Предполагаемата сума за лечението му в чужбина ще възлиза на около 150 000€ . 
Въпреки, че сумата е голяма, тя може да се събере,  защото не е невъзможна. 

Благодарение на стотици хора бяха спасени животите на болни деца от Кюстендил, други оздравяха. Сега е необходима помощ и за оздравяването на Тони.

Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов

Снимка

ЗАЕДНО ЗА МАРТИН ДАУТЕВ

Още един малък жител на град Банско се нуждае от помощта на българското общество. Седемгодишният Мартин Даутев е роден с детска церебрална парализа, диагноза спастична квадрипареза. За подобряване на състоянието му, детето се нуждае от лечение в Турция, а средствата са непосилни за неговите родители.

Семейството е открило дарителска сметка за всички добри хора, които искат да откликнат на зова за помощ:

BG89FINV915010BGN0J1GW, Първа инвестиционна банка, на името на Йорданка Росенова Слаева.

Снимка

Вижте още

ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНИ

ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНИ! Оперативният щаб на   община Благоевград  разширява дейността на Домашния социален патронаж с възможност за доставяне на храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора. Щабът работи от 08:00 до 20:00 часа с разкрита телефонна линия, включително събота и неделя!  На телефон: 073/88 44 61  гражданите от община..

публикувано на 19.03.20 в 13:34

Другите за нас

Несъмнено, през изминалите над 35 години в ефир Радио Благоевград със завиден професионализъм, остро перо и модерни журналистически похвати убедително успя да се утвърди като значим фактор в обществения диалог в региона и се наложи като водещ информационен източник, който успешно изпълнява основната си функция да информира и образова многобройните си..

публикувано на 22.10.10 в 12:03

Контакти

Тел/факс: (073) 88 53 50; 8895107 Е-mail: reklama.blg@bnr.bg   Ръководител екип "Реклама" Магдалена Бижева GSM: 0887 74 74 72       Специалист маркетинг и реклама Лина Радойкова GSM: 0887 74 75 75

публикувано на 29.09.10 в 12:26

Интернет реклама

                             РЕКЛАМА В УЕБСАЙТА НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД 1. Тарифа за публикуване на банери: Цена за 1 месец Център - под лентата за навигация   250,00 лв.   Колона дясно - най-отгоре   150,00 лв.   Колона дясно – най-отдолу   95,00 лв.   2 . Изработка на статичен банер - 100 лв. 3 . Размери на банерите –..

публикувано на 29.09.10 в 12:20

Рекламна тарифа

Тарифа за реклама  Радио Благоевград е поделение на Българско национално радио. Излъчва 24-часова всекидневна програма – от 0.00 до 24.00 часа чрез 6 предавателя: FM – 102,3 MHz  ( за района на Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Сандански и Петрич ) ; 90.9 MHz   ( за района на Разлог, Банско, Якоруда, част от Велинградска община и..

публикувано на 29.09.10 в 12:16