Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови протести в Банско

Снимка: БГНЕС

Стотици жители на Банско, представители на местния туристически  бизнес и спортни клубове отново излязоха в подкрепа на изграждането на втора кабинкова линия и уплътняване на ски зоната над града. 

“Не позволявайте  усилията ни в продължение на близо 30 години  да  се обезсмислят . Съдбата на най- добрия зимен  курорт  в България  е във вашите ръце”.  С  такъв апел към държавните институции се обърнаха спортисти и треньори –ветерани  от Банско, които припомниха времето, когато цялото население е участвало в изграждането на първите влекове и лифтове в ски-зоната над града.

Знаете ли, много пъти ни е обещавано и много протести правихме преди известно време. Нищо не се получи и искаме да видим скоро наистина резултат, да видим дела, да видим документ, не само обещания. Това, че днес сме тук, показва, че проблемите на Банско са и проблеми на община Разлог и на всички планински общини. Ние не усещаме държавата, от много правителства насам да оказва подкрепа на тези наши общини, които  нямат друг поминък освен туризма.

За около 15 минути  протестиращите блокираха  пътя Благоевград- Гоце Делчев, за да покажат своята категоричност. Тяхното недоволство ще продължи докато обещанията на  централната власт не бъдат подкрепени с  конкретни действия и решения.

Протестът продължава, за да покажем на обществеността, че банскалии са непоколебими, не се влияят от отрицателни мнения и сме решени твърдо да отстояваме поминъка на нас и на нашите деца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!