Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметовете на Благоевград и казахстанския град Уралск подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов посрещна градоначалника на казахстанската община Уралск Нариман Турегалиев и официалните гости с „добре дошли“ и с думите, че за близки приятели далечни разстояния няма.

Камбитов заяви, че чрез подписването на документа се приключва един етап от съвместната работа и започва нов - сътрудничество в икономическата, образователната и културната сфера.

"Идеята е да се стимулират взаимно-изгодните връзки между малкия и средния бизнес на територията на двете общини. Аз съм сигурен, че много от фирмите ще намерят интересни пресечни точки."

Кметът на Уралск, изрази радостта си от визитата в Благоевград и допълни, че бъдещото сътрудничество ще бъде полезно и аз двете страни.


Атанас Камбитов подчерта, че програмата за двата дни на визитата е много натоварена и гостите ще обиколят и региона, за да се запознаят с бизнес средата.

"Имат интерес в сферата на хранително-вкусовата промишленост, строителните фирми и тези свързани с транспортната и пътната инфраструктура."

На срещата присъства и посланикът на Казахстан у нас – н.пр. Темиртай Избастин, както и представители на местната власт. 

Чуйте репортажа в звуковия файл....



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Събития и личности" с Давид Калпачки

След шестата поправка на Конституцията: нова процедура за назначаване на служебен кабинет. Ще се стигне ли до конституционна криза, заради новите механизми за избор на служебен премиер? - коментар на Велислав Величков, юрист от “Правосъдие за всеки”. Провал на мандатите за съставяне на правителство и нови избори - защо се стигна дотук?..

публикувано на 28.03.24 в 13:32

Нови детски площадки в Перник

Четири нови детски площадки вече радват най-малките перничани, съобщиха от общината. Две от новоизградените площадки са на улица „Вардар” в централната част на Перник. Те са за деца до три години и за деца до дванадесет години. Другите две площадки са до бл. 27 в кв. „Хумни дол“.  Нови детски площадки се изграждат и на ул. „Лом“ и при бл. 74 на ул...

публикувано на 28.03.24 в 13:22

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от които..

публикувано на 28.03.24 в 13:16

ИТН върна мандата. Наред е президентът – избор на служебен кабинет, впоследствие вот

"Има такъв народ" върнаха папката с третия проучвателен мандат на президента Румен Радев, който на свой ред обяви, че започва консултации за сформирането на служебен кабинет.  ИТН получи папката от президента, след секунди я върнаха – празна! "Напълно разбираме трудната ситуацията, в която ви поставиха с ненужните промени в Конституцията. Радваме..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Мъж загина при пожар в Благоевград

Мъж на 61 години е починал при пожар в апартамент в жилищния квартал "Струмско" в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът е получен вчера, около 19:14 часа.   Пожарът е погасен от 2 екипа на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Унищожено е домашно имущество, дограма, бяла и..

публикувано на 28.03.24 в 11:41

Студенти от АУБ разработиха идеи за развитието на Благоевград

Кметът Методи Байкушев връчи сертификати на студенти от Американски университет в България, които разработиха идеи за развитието на община Благоевград. Инициативата е част от курса “Стратегическо управление” на проф. Елена Радева. В продължение на два месеца 52 четвъртокурсници, разпределени в 11 екипа, работиха по казус, предоставен от зам.-кмета..

публикувано на 28.03.24 в 11:21

Ново разписание на автобусите по линия Перник-Ковачевци

Променено е маршрутното разписание по автобусна линия Перник-Ковачевци, съобщиха от областната администрация в Перник. Промените са направени на заседание на Областната комисия по транспорт по предложение на кмета на община Ковачевци Васил Станимиров. Съгласно взетото решение във всички маршрутни разписания по автобусната линия ще бъде добавена спирка..

публикувано на 28.03.24 в 10:58