Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград тази вечер започва фестивалът за френска музика "Ле Франкофоли"

Снимка: francofoliesbg.com

В Благоевград тази вечер започва фестивалът за френска музика "Ле Франкофоли". Това ще бъде второто издание на фестивала, възстановен миналата година след 20-годишно прекъсване. 

Часове преди старта на второто издание на фестивала в Благоевград текат последни дейности, свързани със сцената, пробите на звука, апаратурата и организацията. От вчера хедлайнерите на първата вечер "Джипси Кингс" са в града и са изразили нетърпението си да свирят пред българска публика. Това заяви заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Благоевград Христина Шопова и допълни.
Готови са, много екипи работят. Всички сме концентрирани, чакаме с нетърпение. Тези звезди, както знаете, имат много високи технически изисквания и аз се радвам, че в България успяхме наистина да задоволим високите им изисквания.

Интересът към музикалното събитие е голям. Почти всички хотели в региона са заети, а очакването на гостите е всичко да бъде незабравимо. След 20 часа на сцената пръв ще излезе рапарът Фефе, следван от легендарните "Джипси Кингс".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!