Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бюрото по труда в Перник набира жени за бране на ягоди в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заетостта е временна, а срокът за записване изтича в 12 часа на 13 февруари. Търсят се кандидатки между 20 и 40 години, в добро физическо състояние. Желателен е опит в селскостопанската работа. За труда си, берачките ще получават нетна заплата – по 38.70 евро на ден, след удръжки за социални, здравни осигуровки и ДОД. Ще работят по 6 и половина часа дневно. Настаняването ще бъде за сметка на работодателя. Пътуването до Испания се поема от работодателя и се удържа от първата заплата. Връщането до България също се заплаща от работодателя, но ако лицето работи до края на договора. Освен в Перник записвания ще се извършват и в филиалите в Брезник, Радомир и Трън.


Вижте още

ПК „Пирин“ с безплатни занимания по плуване

Плувен клуб „Пирин“ организира и провежда безплатни занимания за деца и младежи в училищна възраст.  Дейностите се реализират по програма на Министерство на младежта и спорта, а целта е да се стимулира активната двигателна дейност сред учениците, с оглед постигане на по-здравословен начин на живот. Заниманията стартират от 30.09.2022 г. и..

публикувано на 29.09.22 в 18:37

Фотоизложба показва облика на Камерната опера в Благоевград

Изложба под надслов “50 години Камерна опера“ откриха в Благоевград и дадоха старт на новия творчески сезон. Автор на експозицията е сценографът Манол Стоянов. Фотодокументална изложба показва историята на културната институция в снимки. Част от фотосите показват моменти от спектаклите „Любовен елексир“, „Китайките“, „Телефонът“, “Сивилският..

публикувано на 29.09.22 в 18:20

Ремонтираха детска градина в Перник

Прерязаха лентата на ремонтирания филиал на детска градина „Пролет“ в пернишкия квартал „Могиличе”.  Всички строително-ремонтни дейности в сградата са извършени за по-малко от 2 месеца със средства, изцяло осигурени от голяма търговска верига, която изгражда търговски парк с хипермаркет за дома и градината на територията на Перник. Направена..

публикувано на 29.09.22 в 17:11

Разследват схема за получаване на кредити и пране на пари

Разследване за получаване на кредити в големи размери чрез представяне на неверни сведения и пране на пари се води под   ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. Установено е, че в периода от м. февруари 2018 г. до м. юли 2022 г. в гр. Благоевград и други населени места от областта, били получени кредити в големи размери от банки..

публикувано на 29.09.22 в 16:43

Магистрати от Европа на посещение в Районен съд - Благоевград

Група от двадесет съдии и прокурори от Германия, Естония, Испания, Италия, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Франция и Чехия, посетиха днес Районен съд-Благоевград. Чуждестранните гости бяха посрещнати от председателя на Районeн съд Благоевград - съдия Гюлфие Яхова, която представи пред тях работата и дейността на институцията. По време на..

публикувано на 29.09.22 в 16:29

Преподаватели от ЮЗУ преминаха обучение по STEM технологии

В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив. „В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и..

публикувано на 29.09.22 в 16:18

Първи сигнал в РИК – Благоевград

Сигнал от Айше Осман Хасан е постъпил в РИК Благоевград.  В сигнала са изложени твърдения за допуснати нарушения в община Якоруда. Сочи се, че Кодексът регламентира уреждането на подвижна комисия, която да осигурява правото на глас на хора с трайни увреждания.  В случая се касаело за заявления на хора, които били в състояние да се придвижват до..

публикувано на 29.09.22 в 15:23