Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Проект дава възможност за интеграция на хора от маргинализираните общности

Проект дава възможност за социално-икономическа интеграция на хора от маргинализираните общности в община Гоце Делчев. Те ще бъдат насърчени за включването им в трудова заетост и за подобряване на достъпа им до образование, социални и здравни услуги. Изпълнението му започна в началото на тази година и ще продължи до 1 март 2021 година. Стойността..

публикувано на 29.01.20 в 10:11

От днес грипна епидемия за общините Кюстендил, Невестино, Трекляно, Бобошево и Рила

От днес е обявена грипна епидемия за общините Кюстендил, Невестино, Трекляно, Бобошево и Рила. Това съобщиха от Регионална здравна инспекция – Кюстендил.   В посочените общини се прекратяват учебните занятия до 4 февруари, включително.  В сила е грипна епидемия за общините Бобов дол и Кочериново. В грипна епидемия е и община Дупница. Отменена..

публикувано на 29.01.20 в 09:14

Облачно и дъждовно, но топло време днес

Днес ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад, като вечерта в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се задържи топло за сезона с максимални температури между 8° и 13°. На планините ще е предимно облачно с превалявания от сняг, под около 1300..

публикувано на 29.01.20 в 07:52

Протестът на хотелиери и ресторантьори се отлага

Хотелиерите и ресторантьорите отлагат планирания за утре протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов, която продължи над 2 часа, предаде БГНЕС. Измененията на спортната наредба се отлагат с шест месеца, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Наредбата трябваше да..

публикувано на 28.01.20 в 19:43

ФК "Пирин" е на лагер в Турция

Ръководството на ФК „Пирин“ — Благоевград взе решение да смени дестинацията на лагера в Турция. Поради нарушение на договора и желанието на спортно-техническия щаб, както и некоректно отношение към клуба, орлетата от днес ще лагеруват в Сиде и предварителния план за подготовка ще претърпи лека промяна. Днес сутринта футболистите проведоха по план..

публикувано на 28.01.20 в 19:29

Нови шест случая на морбили в област Перник

Нови шест случая на морбили са регистрирани в област Перник през изминалата седмица.  Заболелите са от Перник, Радомир и Трън. Те са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник и в столичните болници „Св. Анна“ и „Проф. Иван Киров“.  По информация на местната здравна инспекция, три от случаите са..

публикувано на 28.01.20 в 17:40

В центъра на Перник има вече химически тоалетни

В разгара на водната криза и свързаните с нея рискове от разпространение на зарази, община Перник закупи 12 химически тоалетни. Те са поставени в най-оживените райони на града, на жп гарите, както и на начална спирка на автобусите.  Във всяка тоалетна има диспенсър с дезинфектант.  Едната от тоалетните  е специално пригодена за..

публикувано на 28.01.20 в 17:31