Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Благоевград отбеляза 110 години от рождението на Никола Вапцаров с богата програма

Обществеността на Благоевград отбеляза 110 години от рождението на Никола Вапцаров. Тържеството започна пред барелефа на поета на сградата на Драматичния театър, носещ неговото име. Благоевградски актьори рецитираха някои от стиховете на гениалния български поет. Стихотворение на Вапцаров посвети Лена Гоцева, която от 27 години не е..

публикувано на 06.12.19 в 18:08
язовир Студена

Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов направи проверка на текущото състояние на язовир „Студена”

Костадинов е инспектирал и ВЕЦ "Студена", помпената станция преди село Боснек, каптаж "Врелото", пречиствателната станция за питейни води в кв. Църква и Владайския канал. "Запознах се на място с текущото състояние на язовир Студена и свързаните с него системи за изготвянето на цялостен план за отклоняване на допълнителни водни източници...

публикувано на 06.12.19 в 17:07

Кметът на Благоевград Румен Томов: Тази година решихме вместо да даваме пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян Апостолов

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им, щеше да бъде добър завършек на празничната вечер. Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата,..

публикувано на 06.12.19 в 16:13

Благоевградчани почетоха Свети Николай Чудотворец

Днес славим Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Десетки миряни отдадоха почит на светеца в черквата „Свети Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“. Празничната света Литургия отслужи отец Светослав Кючуков. „Посланието на църквата за днешния празник се свързва с благотворителността. Така, както Свети Николай се смята за един от..

публикувано на 06.12.19 в 15:50

Общинските съветници и днес не избраха председател на общинския съвет Благоевград

В рамките на днешното заседание на Общинския съвет – Благоевград се състояха два поредни избора, но и на двата не бе избран председател. Първите две предложения бяха за Рашко Динков от листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и д-р Теодор Велчев от „Глас народен“. Гласуваха 41 съветници. Резултатът: 18 гласа за Рашко Динков, 14 гласа..

публикувано на 06.12.19 в 14:43

Чин на обновление беше отслужен в черквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в село Обидим  

В днешния ден, когато православните християни празнуват Никулден, жителите на община Банско имат повод за още по-голяма радост – отново отваря вратите си един от най-старите храмове в Пиринско: черквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец"  в село Обидим.  С тържествена служба чин на обновление, Негово Високопреосвещенство Неврокопският..

публикувано на 06.12.19 в 14:17

110 години от рождението на Никола Вапцаров

"Банско сведе глава в почит пред любимия си син – поета Никола Вапцаров. Но нямаше тъга в честването на 110-та годишнина от рождението му. Защото банскалии никога не са се разделяли с човека Вапцаров, никога не са забравяли стиховете на поета, научени в семейството и в училище. Защото всеки банскалия чувства като свое поне едно негово..

публикувано на 06.12.19 в 13:51