Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Атанас Узунов: Месо, масло и мас ни отървават от излишните килограми


Българинът Атанас Узунов за 2 години намали наполовина телесното си тегло – от 140  на 70 кг.  

В основата на неговото впечатляващо лично постижение е  консумацията на естествени мазнини – месо, риба, зеленчуци, масло, мас, дори сланина, за сметка на ограничения прием въглехидрати.

  „Денонощно съм чел книги със специализирана литература на световно признати специалисти в областта на хранителните режими, слушах лекции, ходих на лекции. От всички взех най-ценното, което обединих  и стигнах до моя хранителен режим: високомазнинно хранене и нисковъглехидратно. Високомазнинното е енергията, която тялото чака, нисковъглехидратното е премахването на отровите като захари и тестени изделия“ – сподели в интервю за Радио Благоевград Атанас Узунов. Снимка

Той е амбициран да промени живота си след тежки здравословни проблеми: високо артериално налягане, паник атаки, както той се изразява „букет от болести“, характерни за затлъстяването. Режимът му на хранене се радва на изключителен успех - има 214 хиляди последователи във Фейсбук. На страницата му „Оригинал - отслабвай и бъди здрав с мен - Атанас Узунов“ наши сънародници показват резултатите си – „преди“ и „след“  спазването на режима, някои от които по-слаби с 30 и повече килограма за  година. 

Той отрича фрешовете, защото „те са чаша със захар без полезните фибри“ – категоричен е Узунов,  а  „90 процента от болестите са следствие на храната, която консумираме, както и начина, по който се храним. Живейте животът си качествено, защото е един“ - пожела на слушателите на Радио Благоевград Атанас Узунов.

Атанас Узунов можете да чуете в звуковия файл


Снимка

Вижте още

Двама докторанти от ЮЗУ спечелиха призовите места в конкурсa „Млад икономист – 2021“

Радостина Емилова Юлева – Чучулайна и Филип Райчов Иванов спечелиха призовите първо и второ място в националния конкурс „Млад икономист – 2021“. Те са победителите в категорията „докторанти“ на авторитетния конкурс, организиран за 17-та година от Съюза на икономистите в България.   „ Това, което е много радващо, че тази година..

публикувано на 11.06.21 в 19:59

Ремонтът на пътя за Рилския манастир може да продължи и още една година

Такава прогноза направи в интервю за Радио Благоевград кметът на община Рила Георги Кабзималски. "Работата, която предстои е много и тя е много отговорна, защото се работи в много важен участък. Там няма възможност за обходен път и има и ограничения за автомобилистите, които са неизбежни. Ако ремонтът бе в района на село Падала – там има..

публикувано на 11.06.21 в 17:13

Академия за доброволци се провежда в Благоевград

Ученици от гимназиалните класове на училища от Благоевград участват в Академия за доброволци, чийто домакин е Регионалният исторически музей в Благоевград. Организатори на събитието са Местната комисия за борба с трафика на хора и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет , в партньорство с Община..

публикувано на 11.06.21 в 15:00

За младите учени от благоевградско Седмо училище

Новите технологии и българското образование – тази симбиоза може да бъде усетена в кабинетите по природни науки и математика на благоевградското Седмо училище „Кузман Шапкарев“. От днес модерният научен комплекс, създаден чрез Националната програма “Изграждане на училищна STEM среда” , се допълни с още няколко специализирани кабинета. 300 хил...

публикувано на 11.06.21 в 14:14

Какво трябва да знаем преди да започнем своя онлайн бизнес

В Благоевград предстои да се проведе обучение (на 19 и 20 юни)   на тема „ Основи на електронната търговия". Целта е да бъдат дадени ценни насоки на хората, които желаят да научат повече за стартирането и развитието на собствен онлайн бизнес или да дигитализират текущата си физическа дейност, но изпитват трудности и несигурност. „В..

публикувано на 11.06.21 в 13:50

Ще има ли гарантирани пазари за тютюна от Европейския съюз

Възможностите за осигуряване на дългосрочни и гарантирани пазари за тютюна от Е вропейския съюз, бе основна тема на проведените видеоконферентни срещи на ръководството на Европейската междубраншова организация в сферата на суровия тютюн / ELTI /, чийто президент е българинът Цветан Филев, с трите най-големи мултинационални цигарени компании...

публикувано на 11.06.21 в 11:00

На Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово

На Спасовден отиваме до благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. В навечерието на вековния юбилей на църквата „Възнесение Господне“ местните жители вече могат да се похвалят и с възстановения Божи дом. Традиционният събор на родовете от..

публикувано на 10.06.21 в 14:26