Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Продават Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник заради дълг

Продават Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник заради дълг към НАП от 430 000 лева. Първоначално обявената тръжна цена е 4 934 762 лева. Според управителя на болницата д-р Венцислав Чунов търгът е обявен след като здравното заведение започнало да изплаща задълженията си. По думите му от три месеца всички пари по линия на Здравната каса – между 25 000 и 30 000 лева месечно, отивали за погасяване на задълженията към приходната агенция. 

„Търся обяснение , но не го намирам. Или се опитват да ни извият ръцете за повече пари, или някой си е харесал базата и иска да я купи. Друго обяснение – да продаваш болница за 5 млн. лв. , заради дълг от 400 000 не намирам”, коментира болничният шеф. 

Търгът е обявен за 18 декември. Уведомителното писмо за него е получено в лечебното заведение на 29 ноември. „Пускам писма и тръгвам по всички институции. Писах във Фейсбук и до премиера”, казад-р Чунов. 

Болницата е наследник на бившия Профилакториум. Сега тя е ЕООД със 100 процента общинска собственост.


Вижте още

„Царицата на чардаша“ в Банско и Копривщица

След изключителния успех на двете премиерни представления на „Царицата на чардаша“,  Камерна опера Благоевград ще гостува с оперетата по музика на Имре Калман в Банско и Копривщица. Това сподели за слушателите на Радио Благоевград директорът на операта Лина Ангелова, която не скри радостта си от възторжената публика в препълнения салон и..

публикувано на 09.06.23 в 13:44

Джаз вечерите на 9 и 10 юни ще се проведат в зала „П. Яворов“

Джаз вечерите на  9 и 10 юни ще се проведат в зала „П. Яворов“ в Благоевград. Те бяха предвидени да се проведат в Градската градина, но преместването се налага  поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд.  Концертите са посветени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград. Днес,  9 юни ще чуем Антони Дончев и проекта „На..

публикувано на 09.06.23 в 12:58

Приеха на първо четене закона за удължаване на удължения вече държавен бюджет

Eдинодушно, с 201 гласа "за", депутатите приеха на първо четене Закон за удължаване на вече удължения държавен бюджет.  По този начин ще се гарантира увеличение на пенсиите от юли, както и останалите социални плащания към общините.  Удължителният закон, който беше подготвен от служебното правителство, предвижда и отпадане на забраната за..

публикувано на 09.06.23 в 11:18

Нова спортна площадка в Седмо училище в Благоевград

Кметът Илко Стоянов и директорът на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ Лилия Стоянова прерязаха лентата на основно ремонтирана спортна площадка в двора на учебното заведение. Водосвет отслужи отец Андон Шавулев. Дворът на учебното заведение бе изпълнен с ученици, учители и родители, които бяха поздравени от кмета. „Благодаря на ръководството на..

публикувано на 09.06.23 в 11:16

Хоротека на открито в Благоевград

Благотворителна хоротека на открито ще се проведе в неделя (11 юни) на площад „Македония“ в Благоевград. Целта е освен всички да се забавляват заедно и да се съберат средства, които ще бъдат дарени на Дома за стари хора „Света Петка" – Благоевград. Организатори на инициативата са Клубът по речи и дебати на английски език ,,БЕСТ” към ПМГ ,,Акад. Сергей..

публикувано на 09.06.23 в 09:47

"Туристът" вкуси от баклавата на Югозапада и се изправи пред Страшния съд

Обещанието си е обещание, преди седмица "Туристът" се зарече да остане в Югозапада и… речено-сторено. В третия епизод от видео подкаста ни водещият Димитър Ганев ще ни разведе из прекрасните местности на селата Гега, Яворница, Златолист, Долен, а какво има там ли? Живата енциклопедия баба Рукие ще го гощава, втори ще го увещава, трети ще му обещава, а..

публикувано на 09.06.23 в 09:12

3,93 – удовлетворящ разултат ли е от матурата по български език и литература?

Резултатите от матурите за мен са удовлетворение за професионалната гилдия в София, обяви пред БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София. "За български език и литература средният резултат отново е най-високият за страната, което е оценка за качество. Всяко едно външно оценяване има и такъв елемент", настоя тя...

публикувано на 09.06.23 в 09:03