Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С любов към историята

Днес се състоя церемонията по награждаване на ученици, участници в конкурса „Героите не се забравят – 11-та Македонска дивизия и 115 г. от подвига на Радон Тодев и неговата чета“. Той бе организиран от фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества Благоевград, община Благоевград и община Банско. 

В конкурса се включиха над 90 ученици от Благоевградска област, които получиха наградите си от Живко Костурков, представител на фондация „Българска памет“. 

Иван Стоянов, зам. областен управител на област Благоевград, д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград и г-жа Стоянова от РУО Благоевград поздравиха участниците.

Бяха представени две презентации – на Зара Милушева, ученичка в VI клас от Второ основно училище „Д. Благоев“ Благоевград с ръководител Теодора Мусова  и Николай Наков, ученик в  X клас от ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград с ръководител Антония Бакалова.

Всички участници в конкурса получиха грамоти и кратка история за млади читатели „Моята България“.

В звуковите файлове можете да чуете д-р Теменужка Любенова, Иван Стоянов, Зара Милушева, Теодора Мусова и Николай Наков - >


                                                         


Вижте още

Софийският апелативен съд решава дали майката, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да излезе от ареста

Софийският апелативен съд решава дали Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да излезе от ареста.Заседанието започва в 10 часа, съобщиха от пресцентъра на САС. Кристина Дунчева е обвинена за убийство на двете си деца в Сандански. На 21 ноември съдът в Благоевград и наложи най-тежката мярка за неотклонение..

публикувано на 26.11.20 в 09:33

43 точки разглеждат общинските съветници в Благоевград

Общински съвет-Благоевград ще проведе днес от 09.30 часа редовно заседание. Предварителният дневенред включва 43 точки за разглеждане. Общинските съветници ще обсъждат Програма и стратегия с приоритетите на Община Благоевград за срока на мандат 2019-2023 година, изменение на годишния бюджет за 2020 година, както и задължаване на всички общински..

публикувано на 26.11.20 в 08:58

3712 положителни случаи с коронавирус в страната

3712 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие или 42,08% от направените 8820 PCR теста са положителни, показват данните в Единния информационен портал към полунощ.  Излекуваните са 2518 души. Починали с COVID-19 са 141 души.  В болница остават 6548 пациенти, от тях 410 са в интензивни отделения. Според Националната..

публикувано на 26.11.20 в 07:33

Денят започва с мъгла

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Почти тихо време. Максималните температури ще са от 9° до 14°, в западната част от поречието на Дунав и Софийското поле, където ще е мъгливо максималните температури ще са 5 - 7°.

публикувано на 26.11.20 в 07:32
Румен Томов

Заседание на Кризисния щаб на община Благоевград

Днес, с начален час 16:30, в зала „22 септември“ се проведе заседание на Кризисния щаб на община Благоевград в широк формат – с участието на представители на частния бизнес, камерата на строителите, „Карлсберг“, също представители на ресторантьорите, на Лекарския съюз и др. На него са били обсъдени и отхвърлени мерките на комисията към Общинския..

публикувано на 25.11.20 в 19:19

КПКОНПИ наложи санкции за близо 100 000 лева на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов за установен конфликт на интереси

На днешното си редовно заседание, проведено чрез видео-конферентна връзка, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Община Благоевград Атанас Камбитов. Проверката срещу него е започнала през..

публикувано на 25.11.20 в 17:48
Калоян Ханджийски

Нова криза в Общинския съвет – Благоевград

Благоевград е на път да влезе в поредна управленска криза. Ден преди редовното заседание на местния общински съвет, няколко общински съветници поискаха оставката на неговия председател. С официална декларация, разпространена до медиите, шестима местни парламентаристи, обособени в групата „Свободни съюзени демократи“, обявиха че свалят..

публикувано на 25.11.20 в 17:45