Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"МИР" в политиката


Преди дни бе учредена най-новата политическа партия в България – „МИР“. За председател, делегатите избраха Симеон Славчев, който в момента е съветник в Столичния общински съвет.

„На учредителното събрание на партия "МИР" се събраха изключително много млади хора – учени, преподаватели, хора с различни професии и експертиза. „МИР“ е партията на новото поколение в българската политика.“

Това каза в предаването „Събития и личности“ Симеон Славчев, председател на партията. На въпрос къде се позиционира партията – дали в ляво, дясно или център, Славчев отговори, че членовете на „МИР“ са преди всичко прагматици.

„Партията възникна, като необходимост някой да започне да решава реалните проблеми в страната, които се трупат през последните 30 години. Не е случайно и името на партията „Морал, инициативност и родолюбие“ (МИР). В основата на партията ни са семейните ценности и човешките добродетели.“

Симеон Славчев допълни, че предстои създаването на местни структури в цялата страна, а първите избори, на които ще се яви партията ще бъдат Европейските, в края на май.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Вижте още

"Рестартирай Европа": Възможност за надграждане на образованието с европейската образователна програма „Еразъм+“

Възможност за сътрудничество и мобилност във висшето образование, професионално образование и обучение, образованието за възрастни и училищното образование. Това са част от приоритетите и дейностите на европейската програма „Еразъм +“. Бюджетът на програмата за новия програмен период е 26.2 милиарда евро. Допълнен е с 2,2 милиарда евро от..

публикувано на 17.09.21 в 12:57

Рок по време на пандемия: Организаторите на музикални фестивали Росен Георгиев и Цонко Цонев

Създателят на The Brava Balkan Fest Росен Георгиев и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев започват организацията на мащабни рок събития, които да се проведат догодина. Плановете са през 2022 г. в село Дъбрава и в района на Каварна да се проведат музикални фестивали, в които да участват групи от световна величина, както и музиканти от родната рок и метъл..

публикувано на 17.09.21 в 12:47

Фестивал на старата градска песен и „Театър без граници” организират в Самоков

За девета поредна година Самоков ще стане домакин на любителите на песента.  Състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще се съберат на една сцена, за да превърнат в един прекрасен празник фестивалният ден. Всяка година в началото на октомври в читалище-паметник „Отец Паисий” се събират изпълнители и любители на тези песни от цяла..

публикувано на 17.09.21 в 10:53

Орлин Соколов остава в ареста

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара в центъра на Благоевград. Решенето бе взето на проведеното този следобед заседание на Окръжен съд – Благоевград, във връзка с обжалване на наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Орлин  Соколов от Дупница.Същият е обвиняем за палеж на сгради в центъра на Благоевград,..

публикувано на 16.09.21 в 19:08

ФK „ПИРИН“ с трудна адаптация

Неочаквано за своите привърженици, след 6 изиграни срещи в Първа футболна лига „Пирин“/Благоевград/ заема предпоследното 13-о място с едва 3 точки в актива си. За трудната адаптация в елита, споходилите го травми и наказания заради въображаеми расистки скандали и ощетилото го съдийство на Георги Давидов, откровено коментират старши треньорът на..

публикувано на 16.09.21 в 11:56

Вече не се продава грозде за вино на Кооперативния пазар в Благоевград

За първи път от над 20 години насам, на Кооперативния пазар в Благоевград , вече не се продава грозде за вино. Забраната влезе в сила в средата на месец август, след като управитлят на общинската фирма „Пазари“ ЕООД – Юрий Воев, отказа на търговците договори, въпреки постигнатата п реди това принципна договореност , как да се..

публикувано на 16.09.21 в 11:11

40 години 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград

Изключително тържествен беше днешният ден за учениците и  учителите от СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград. Ден, в който отбелязват 40 години от създаването на училището. Много гости посрещнаха днес. Вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител Николай Шушков, кметът Илко Стоянов, Неговово високо преосвещенство Неврокопският митрополит..

публикувано на 15.09.21 в 16:42