Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спиране на валежите и максимални температури между 0 и 5 градуса

Днес валежите навсякъде ще спрат, а в повечето райони над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София около минус 1°.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, с който ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.


Вижте още

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил на 27 февруари

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил. Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие, Обединения детски комплекс и Центъра за кариерно ориентиране.  Събитието ще се състои от 11.00 до 17.00 часа в парк-хотел "Кюстендил". Поканени са за участие са представители на различни учебни заведения в България. По..

публикувано на 25.02.20 в 14:25

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Автомагистрала „Струма” ще я има въпреки всички протести.  От Министерство на регионалното развитие и благоустройството дойде новината, че България продължава работата по подготовката на апликационната форма за магистралата през Кресненското дефиле. Това каза на среща в Белица областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от..

публикувано на 25.02.20 в 14:14

Безплатни медицински прегледи в Сандански

M.S.O.M организират безплатни медицински прегледи с пълна картина. Група медицински студенти, в края на обучението си, със силна заинтересованост към здравеопазването на глобално и национално ниво, организират безплатни медицински прегледи, с пълна кръвна картина. Прегледите, вземането на кръв, меренето на кръвно ще се извърши под..

публикувано на 25.02.20 в 14:00

Екипът на ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград застава зад настоящия директор Маргарита Мачева

Това се посочва в официално становище, прието на общо събрание на колектива на театъра и изпратено до министъра на културата, до председателя на Съюза на българските артисти, както и до медиите.  „ В управлението на театъра, при настоящото ръководство стриктно се спазват Закона за авторското право и сродните му права, финансовата дисциплина,..

публикувано на 25.02.20 в 13:39

Община Разлог обявява конкурс за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси"

Община Разлог обявява конкурс за държавен служител за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси" отдел "Канцелария", дирекция "Административно обслужване и финанси" в Общинска администрация Разлог. Сред изискванията за заемане на длъжността са: минимален професионален опит от 2 години, комуникативна компетентност и фокус към клиента. Конкурсът ще..

публикувано на 25.02.20 в 12:52

В Белица започна подготовката за традиционния обреден огън за Сирни заговезни

Прощалната неделя преди Великия пост в Белица се палят огньове „гаро”. Подготовката за „гарото” преминава в надпревара за организиране и натрупване на най-голяма клада „гаро” от хвойна в най-високите части на кварталите в града.  Запалването на ”гарото” в Белица е характерен обичай свързан с вярванията, колкото е по голям огъня и колкото е по-светло..

публикувано на 25.02.20 в 12:42

Благоевград с мартенска украса по инициативата ,,Украси своя град“

По инициатива на кмета Румен Томов Благоевград ще бъде украсен в мартенска премяна, изработена от децата на Благоевград.  Тази година община Благоевград ще зарадва жителите и гостите на града с голяма мартеничка ,,Пижо и Пенда“, поставена на площад ,,Г. Измирлиев“ №1. До инсталацията ще бъдат монтирани и кокичета, които вървят ръка за..

публикувано на 25.02.20 в 11:14