Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Брезник - Трън

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Брезник - Трън в участъка от Брезник - ГКПП "Стрезимировци", поради забрана за движение на тежкотоварни автомобили в Сърбия. Това съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Шофьорите на моторни превозни средства над 12 тона да се движат с повишено внимание по обходен маршрут по пътя Бабица - Делян към ГКПП "Калотина", допълват от АПИ. 

Вижте още

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Автомагистрала „Струма” ще я има въпреки всички протести. От Министерство на регионалното развитие и благоустройството дойде добрата новина, че България продължава работата по подготовката на апликационната форма за магистралата през Кресненското дефиле. Това каза на среща в Белица областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и..

публикувано на 25.02.20 в 14:14

Безплатни медицински прегледи в Сандански

M.S.O.M организират безплатни медицински прегледи с пълна картина. Група медицински студенти, в края на обучението си, със силна заинтересованост към здравеопазването на глобално и национално ниво, организират безплатни медицински прегледи, с пълна кръвна картина. Прегледите, вземането на кръв, меренето на кръвно ще се извърши под..

публикувано на 25.02.20 в 14:00

Екипът на ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград застава зад настоящия директор Маргарита Мачева

Това се посочва в официално становище, прието на общо събрание на колектива на театъра и изпратено до министъра на културата, до председателя на Съюза на българските артисти, както и до медиите.  „ В управлението на театъра, при настоящото ръководство стриктно се спазват Закона за авторското право и сродните му права, финансовата дисциплина,..

публикувано на 25.02.20 в 13:39

Община Разлог обявява конкурс за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси"

Община Разлог обявява конкурс за държавен служител за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси" отдел "Канцелария", дирекция "Административно обслужване и финанси" в Общинска администрация Разлог. Сред изискванията за заемане на длъжността са: минимален професионален опит от 2 години, комуникативна компетентност и фокус към клиента. Конкурсът ще..

публикувано на 25.02.20 в 12:52

В Белица започна подготовката за традиционния обреден огън за Сирни заговезни

Прощалната неделя преди Великия пост в Белица се палят огньове „гаро”. Подготовката за „гарото” преминава в надпревара за организиране и натрупване на най-голяма клада „гаро” от хвойна в най-високите части на кварталите в града.  Запалването на ”гарото” в Белица е характерен обичай свързан с вярванията, колкото е по голям огъня и колкото е по-светло..

публикувано на 25.02.20 в 12:42

Благоевград с мартенска украса по инициативата ,,Украси своя град“

По инициатива на кмета Румен Томов Благоевград ще бъде украсен в мартенска премяна, изработена от децата на Благоевград.  Тази година община Благоевград ще зарадва жителите и гостите на града с голяма мартеничка ,,Пижо и Пенда“, поставена на площад ,,Г. Измирлиев“ №1. До инсталацията ще бъдат монтирани и кокичета, които вървят ръка за..

публикувано на 25.02.20 в 11:14

При влажна пролет Перник може да мине на по-облекчен режим от сегашния

При влажна пролет, към края на сезона, Перник може да мине на по- облекчен режим от сегашния, каза кметът Станислав Владимиров. От началото на месец февруари нивото на язовир „Студена“ се е покачило с над 2 метра, като водният обем се е увеличил с около 800 000 куб. м. Ако очакванията за валежи през предстоящите месеци се оправдаят, строгият воден..

публикувано на 25.02.20 в 11:05