Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предимно облачно с превалявания от дъжд

Днес още преди обяд валежите в Източна България ще спрат, а след обяд там облачността временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. 

Максималните температури ще са между 11° и 16°. 

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.


Вижте още

Фотографии ще разкриват магията на област Перник

Фотоконкурс на тема "Магията на област Перник" организира областната администрация. В конкурса могат да участват и любители, и професионалисти. Изпратените от тях снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на областната администрация, а 12 от тях ще бъдат използвани при изготвянето на календара за 2021 година на институцията. За всяка..

публикувано на 03.07.20 в 18:41

Тубдиспансерът в Благоевград става буферен център за хора със симптоми за коронавирус

В Благоевград днес заседава Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. За Радио Благоевград кметът на Община Благоевград Румен Томов каза, че заседанието е свикано във връзка със зачестилите положителни проби за коронавирус и почти пълното инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград. На заседанието Общинският кризисен щаб е решил да бъде..

публикувано на 03.07.20 в 17:34

Общинският съвет – Благоевград ще заседава извънредно в понеделник, 6 юли

На 6 юли 20202 г., от 09:30 часа, в зала "22 септември" в Благоевград ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет – Благоевград. Тя е свикана на основание чл. 62, ал. 4, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация и чл. 23, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА.  Предложението..

публикувано на 03.07.20 в 16:37

Съвместен поход в Трънско на български и сръбски туристи

Съвместен поход в Трънско организират на 4 юли български и сръбски туристи. Заради пандемията от COVID-19 това е първата съвместна проява на Трънското туристическо дружество и туристическо дружество "Преслап" – град Ниш за тази година. Очаква се в похода да се включат около 30 сръбски туристи. Той ще започне в 10 часа от Драговската махала на село..

публикувано на 03.07.20 в 16:05

Седем са новите случаи на заразени с коронавирус в област Кюстендил

Седем са новите случаи на заразени с коронавирус в област Кюстендил за изминалото денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителни проби са дали жители от общините Дупница, Кюстендил и Сапарева баня. Три от установените лица с COVID-19 са жени  от град Дупница. Един млад мъж от село Сапарево, община Сапарева баня, също е с положителна проба...

публикувано на 03.07.20 в 15:55

Завърши първият етап от възстановяването на изгорялото читалище в село Катрище, Кюстендилско

Завършен е покривът на изгорялото Читалище „Светлина-1856“ в село Катрище. Монтирана е нова дограма, която е дарена от Никола Стоилов – жител на селото. „Така е завършен първият етап на проекта по възстановяването на Читалището, ще бъдат запазени стените и започва втори етап по саниране на сградата. Фондът на книги е попълнен, но който иска да..

публикувано на 03.07.20 в 15:24

Нов водопровод се изгражда в кюстендилското село Катрище

Нова водопроводна мрежа се изгражда в кюстендилското село Катрище. „Водопроводът в селото е на 60 години с етернитови тръби, надяваме се да бъдат открити всички скрити аварии и до месец да отпадне водният режим“ –  заяви за Радио Благоевград  кметският наместник Васил Василев. Васил Василев можете да чуете в звуковия файл – > 

публикувано на 03.07.20 в 15:17