Изплатени са санкциите заради плуване в езеро и ядене на жаби в НП "Рила"

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм, заснет от Беър Грилс в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“, бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения. 

Наложените по наказателните постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.  Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в Парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


Вижте още

Намалява търсенето на живи елхички в Кюстендил

Драстично е намаляла продажбата на коледни елхи през последните години, съобщи директорът на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил Здравчо Тодоров. Преди пет години от дирекцията са продавали по 7500 елхи, а през миналата година броят им е бил едва 2500. Тази година, досега, са реализирани едва 335 елхички, каза Тодоров. Според него през..

публикувано на 16.12.19 в 13:04

Окръжният съд в Кюстендил разказва "Приказки за разума, доброто и правдата"

„Приказки за разума, доброто и правдата“ е коледната инициатива на Окръжен съд – Кюстендил. „Лъжливото овчарче“, „Тримата съдии“ и „Винаги има друг изход“ са трите приказки, които ще оживеят в съдебната зала на 19 декември, от 13, 30 ч. В главните роли ще са възпитаници на театралната школа на ОДК – Кюстендил, с ръководител Ани Кръстева, а..

публикувано на 16.12.19 в 12:04

Деца и родители работиха заедно за благотворителен базар в Благоевград

Благотворителен коледен базар в подкрепа на болно дете бе открит днес във фоайето на община Благоевград. Инициативата е на учениците от V СУ „Г.Измирлиев“. Лакомства, коледни картички, сувенири, украшения за елха  и още много красиви арт изделия са подготвили заедно родители, деца и учители от благоевградското училище.  " Гражданите на..

публикувано на 16.12.19 в 11:51

"Дар от сърце" в Разлог

Ученици и учителиот ОУ "Никола Пaрапунов" – Разлог представят благотворителен коледен базар "Дар от сърце". Той ще бъде открит в 12:00 часа пред сградата на Община Разлог. В продължение на 2 дни на площад "Преображение" всеки, който желае, ще може да закупи коледни подаръци и лакомства, изработени от сръчните детски ръце. Събраните средства..

публикувано на 16.12.19 в 09:50

Все още няма яснота кога ще бъде въведен новият воден режим в Перник

И днес продължава да действа старият, при който водата се пуска на перничани във времето от 5 до 10 и от 17 до 22 часа. По думите на кмета Станислав Владимиров новият режим ще бъде едноразов. Това се налага не само заради продължаващото намаляване на обема на язовир „Студена”, но и заради увеличения брой аварии. Водната криза в Перник се..

публикувано на 16.12.19 в 08:44

Директорът на ОПУ в Перник е хванат да шофира пиян

Директорът на Областно пътно управление (ОПУ) в Перник Петър Басмаджиев е хванат да шофира пиян, потвърдиха от полицията в Перник. Той е спрян за проверка вчера, в центъра на града. Дрегерът е отчел 1.6 промила алкохол. Образувано е бързо производство. Басмаджиев оглави Пътното управление в Перник преди около месец след спечелен конкурс. Той е и..

публикувано на 16.12.19 в 07:45

Предстоящи събития – 16 декември

Югозападният университет "Неофит Рилски" и Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" представят: Стипендии "Фулбрайт" – възможности за обучение, специализации, изследователска и преподавателска дейност в САЩ през учебната 2021 – 2022 г.  Събитието ще се състои днес в Заседателната зала на Ректората от 11:30 часа...

публикувано на 16.12.19 в 07:43