Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детски панаир в Благоевград

Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. В рамките на два дни /25 и 26 май/ малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година над 40 културно-образователни инициативи за деца включва проекта на Община Благоевград и Фондация „Easyart”. Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионален исторически музей- Благоевград от 10.00 до 18.00 часа.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя) . Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.

По традиция Громахолд ще запознаят децата с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).


Вижте още

Без публични финансови задължения за миналата година е общинска фирма “Байкал 1” в Радомир

Дружеството няма задължения към работници и служители, нито запори по изпълнителни дела, показва финансовия отчет на общинската фирма, приет днес на заседание на местния ОбС. Търговското дружество има сключени договори с болниците за рехабилитация в Кюстендил и Сапарева баня за доставянето на лечебна кал с квота 300 000 л.  Планирано е зареждане на..

публикувано на 25.02.20 в 16:32

Откриват изложбата ,,Живата традиция – ръкоделия на жените от Крапата махала" в Разлог

На 5 март 2020 г. (четвъртък) от 17:30 часа в Исторически музей – Разлог ще бъде открита изложбата ,,Живата традиция – ръкоделия на жените от Крапата махала". Везани и тъкани изделия, плетива, гоблени, които показват изключителното въображение, талант и майсторство на жените от Крапата махала в Разлог ще бъдат показани пред жители и гости. Като истински..

публикувано на 25.02.20 в 16:27

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил на 27 февруари

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил. Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие, Обединения детски комплекс и Центъра за кариерно ориентиране.  Събитието ще се състои от 11.00 до 17.00 часа в парк-хотел "Кюстендил". Поканени са за участие са представители на различни учебни заведения в България. По..

публикувано на 25.02.20 в 14:25

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Автомагистрала „Струма” ще я има въпреки всички протести.  От Министерство на регионалното развитие и благоустройството дойде новината, че България продължава работата по подготовката на апликационната форма за магистралата през Кресненското дефиле. Това каза на среща в Белица областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от..

публикувано на 25.02.20 в 14:14

Безплатни медицински прегледи в Сандански

M.S.O.M организират безплатни медицински прегледи с пълна картина. Група медицински студенти, в края на обучението си, със силна заинтересованост към здравеопазването на глобално и национално ниво, организират безплатни медицински прегледи, с пълна кръвна картина. Прегледите, вземането на кръв, меренето на кръвно ще се извърши под..

публикувано на 25.02.20 в 14:00

Екипът на ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград застава зад настоящия директор Маргарита Мачева

Това се посочва в официално становище, прието на общо събрание на колектива на театъра и изпратено до министъра на културата, до председателя на Съюза на българските артисти, както и до медиите.  „ В управлението на театъра, при настоящото ръководство стриктно се спазват Закона за авторското право и сродните му права, финансовата дисциплина,..

публикувано на 25.02.20 в 13:39

Община Разлог обявява конкурс за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси"

Община Разлог обявява конкурс за държавен служител за длъжността Главен експерт "Човешки ресурси" отдел "Канцелария", дирекция "Административно обслужване и финанси" в Общинска администрация Разлог. Сред изискванията за заемане на длъжността са: минимален професионален опит от 2 години, комуникативна компетентност и фокус към клиента. Конкурсът ще..

публикувано на 25.02.20 в 12:52