Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1.06.2019г., 14.00-17.00ч., "Арт сезони" с Юлия Караджова

    14.00 - 17.00 часа

Водещ: Юлия Караджова

Къси разкази на кюстендилския автор Калин Василев ще могат да се прочетат на спирки в София, Варна и Пловдив. Репортаж на Ангел Павлов.

 Елена Тамакярска с акценти от  културния афиш на Перник за месец юни.

Катерина Кирянова от град Петрич представи в Благоевград две нови книги: „Празничен календар за малки и пораснали деца" и поетичната си книга „В оковите на любовта”.

 Гост в студиото  - Мария Маринова от град Сандански с новата си книга за деца „Приключенията на сезоните”.

Среща с художника Александър Терзиев - за пленерите в градовете Елена и Сандански.

Интервю с Александър Секулов, който спечели "Аскеер" за съвременна българска драматургия за постановката „Дебелянов и ангелите” на Пловдивския драматичен театър.

Разговор с поета Борислав Владиков, който  отбеляза своята 85-та годишнина и пред  благоевградската публика.

Режисьорът Ставри Карамфилов със свой проект за 100 годишнината на Драматичен театър „Н.Вапцаров” –Благоевград. (чуйте звуковия файл)

Джаз певицата Аннели Никова от Благоевград за своите музални изяви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политически схватки преди началото на предизборната кампания – коментар на политолога Борислав Ангелов. За военните действия недалеч от границите на България и сигурността на страната ни – капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет в България. Как социологическите изследвания могат да повлияят върху отношенията..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Повишава се заболеваемостта от коклюш в страната – проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите на коклюш в Благоевградска област, какви мерки се предприемат? – Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. Разговор с д-р Васил Младенов,..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Великден във всеки дом” е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. За благотворителната инициативиа е разговорът с Асен Кирилов. Агресията в училище и насилието сред децата – търсене на решения. По темата ще чуем Яна Алексиева, изпълнителен..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Благоевград бе домакин на второто издание на форума за бизнес иновации Digital 4. Ще разберем какви перспективи се очертават пред представителите на отделни стопански сектори в региона. Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие..

публикувано на 22.04.24 в 07:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Нощно четене организират младите червенокръстци от Благоевград в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Гост в студиото ще бъде Ния Гогушева, областен координатор на БМЧК – Благоевград, която ще анонсира и великденските инициативи. „Живей на чисто“ В Световния ден на Земята  - младежи от цялата..

публикувано на 22.04.24 в 05:00