Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нови обитатели в зоопарка в Сандански

Зоокътът в Сандански се обогати с двама нови обитатели. В началото на седмицата служители от „Държавно горско стопанство“-Кресна спасиха малка сърна-приплод, на приблизителна възраст 1-2 месеца. Вероятно малкото е било подгонено от лисици на територията на жп гарата в град Кресна и се е отделило от майката. Животинчето вече е част от зоокъта в парка, където животът му ще бъде вън от опасност.

И още един нов член се появи на бял свят - една от кошутите си има бебе, което в момента опознава света около себе си, плътно до своята майка.

Само преди два месеца се роди и първото бебе в стадото на муфлоните.


Вижте още

С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата

Десетки гости от близо и далеч присъстваха на 23-ото издание на празника Масленица в Благоевград. Те се сбогуваха със зимата, изгаряйки чучелото на Масленица, за да посрещнат пролетта. Организатор на празника е Руския културно-информационен клуб. Пристигащите гости бяха посрещнати от домакините с палачинки и водка. Палачинката е символ на..

публикувано на 29.02.20 в 14:44

Спасиха затрупан от лавина турист край Банско

Планинските спасители от Банско извадиха жив руски гражданин, затрупан от лавина. Мъжът, заедно със свой приятел, също руснак, е карал извън обработените терени в местността Ечмище. Сигналът е подаден днес около 10:20 ч. При падането на лавината единият от тях е затрупан, а другият е успял да се измъкне и подаде сигнал до ПСС.  Акцията по спасяването е..

публикувано на 29.02.20 в 14:40

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа на 29.02.2020 г.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на  изход за товарни автомобили. На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на ГКПП Кулата на вход за товарни автомобили. На границата с   Република Турция на   ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На границата с..

публикувано на 29.02.20 в 14:23

Главен комисар Светлан Кичиков: Няма мигрантски натиск към България

"Към страната ни все още нямаме и се надяваме, че няма да има, мигрантски натиск", заяви директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг на ГКПП "Капитан  Андреево" тази сутрин. "През нощта е имало два опита за преминаване на границата на малки групи хора, но те не са притеснителни". Главен комисар Кичиков увери, че на границата..

публикувано на 29.02.20 в 14:09

С общоградски празник в Самоков на 1 март ще честват Поклади

   Жителите и гостите на общинаСамоков са поканени на честване на празника Поклади утре, 1 март, от 19.00 ч. на терена при входа на парк ЛАГО. "Заповядайте заедно да посрещнем празника, зареден с много положителни емоции от благотворното прочистване с огъня и най-дълбоката душевна ценност – Прошката", се казва в поканата на Общината.    Поклади е едно от..

публикувано на 29.02.20 в 13:05

Мъжка фолклорна група „Банскалии“ представи албума си, продуциран от Радио Благоевград

  С оригинален и въздействащ концерт спектакъл,  в препълнения салон на читалище „Никола Вапцаров – 1894“,  снощи беше представен новият  албум на Мъжка фолклорна група „Банскалии“ – „Песни, с вечността сродени“. Събитието беше посветено на един от най-тачените  празници в курортния град – Денят на самодееца.     Градчето, родило Свети  Паисий..

публикувано на 29.02.20 в 11:24

Ден на хората с редки болести

Opгaнизaтopитe oт Haциoнaлeн aлиaнc нa xopaтa c peдĸи бoлecти ĸaнят вcичĸи oт Oбщинa Caндaнcĸи дa oтбeлeжaт Свeтoвния дeн в пoдĸpeпa нa xopaтa c peдĸи бoлecти. Cъбитиeтo, което се осъществява с подкрепата на Община Сандански, ще се проведе днес, когато ще бъде поставено началото на зелена алея на Алианса в територията на Спортната зала.  Празничният..

публикувано на 29.02.20 в 09:43