Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

80 участници превърнаха „Мечи крос“ в оспорвано състезание и празник

Снимка: Община Белица

      Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов – журналист, спортен коментатор, радетел на българския спорт и председател на сдружение „Пловдив бяга”. Олимпийският шампион Стоян Делчев даде старта на Националния крос по планинско бягане за Купата на кмета "Мечи крос" – Белица 2019" точно в 10.30 ч. днес.  

     За четвърта поредна година победител в кроса на дистанцията от 12,7 км, носител на Купата на кмета и златния медал стана Гено Увардов от Пловдив. Сребърния медал за второ място стана притежание на Георги Василев от Белица, а бронзовия медал заслужи Димитър Мавродиев.

     Победител на 12,7 км при жените, носител на Купата и златния медал, стана  доц. Малина Иванова от София. Сребърна медалистка е Ивана Мраценкова от Белица.

     На по-късата дистанция от 4 км, на която се състезаваха момчетата и момичетата, носители на купата станаха Салих Ахмед Црънгалов и Цветелина Радославова Тодорова – и двамата от Белица. На второ и трето място, със сребърен и с бронзов медал, при момчетата бяха отличени Асан Емин Атипов и Мустафа Емин Атипов, а при момичетата – Джемиле Салих Козларева и Кристина Димитрова Мавродиева.

     Най малкият участник – Александър Чорбаджиев, който е на 6 години, заедно с  Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“.

     Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници в кроса, а на всички организатори от Фондация „Четири лапи“, сдружение „Пловдив бяга”,  Община Белица и читалището, благодари за отличната организация при провеждане на състезанието. 
Вижте още

За феномена Виктор Орбан – между омразата и обожанието

Днес народният представител и бивш конституционен съдия Георги Марков, една от знаковите политически фигури на българския преход, представи  в Благоевград своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Тази среща - разговор, изпълнила конферентната зала на хотел „Монте Кристо” с десетки негови почитатели и стари приятели, е част от обиколката му в..

публикувано на 26.02.20 в 19:34

Празникът „Прошки"

Ученици от втори „г“ клас с класен ръководител Славка Чапкънова от III ОУ „Димитър Талев“ Благоевград подготвиха и представиха пред своите родители на празника „Прошки“.  Събитието се състоя в отдел „Изкуство“ на регионалната библиотека и бе във връзка с изучаваната тема „Празници и традиции в родното селище“ в часа по предмета Околен..

публикувано на 26.02.20 в 18:05

Ремонтът на опасния надлез "Иван Вазов" в Перник ще започне до два месеца

Ремонтът на опасния надлез "Иван Вазов" в Перник ще започне до два месеца, съобщи заместник-кметът Мирослав Стоицев.  Пътното съоръжение е разположено над жп линията и републиканския път за Кюстендил и свързва центъра на града с кварталите над автогарата.  Надлезът е строен преди повече от 30 години и оттогава досега по него не са извършвани никакви..

публикувано на 26.02.20 в 16:43

Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

Разпространяват се фалшиви имейли от името на Националната агенция за приходите. Тези съобщения са типичната проява на фишинг атака. За Радио Благоевград Лили Димитрова от НАП Благоевград уточни, че в имейлите се твърди, че предстои ревизия и че служител на Данъчна администрация, чието име е посочено, Ви приканва да получите и да се явите на адрес за..

публикувано на 26.02.20 в 16:11

Социални работници в Дупница ще бъдат включени в мерките за ограничаване на коронавируса

Социални работници в Дупница ще бъдат включени в мерките за ограничаване на коронавируса. Това съобщи областният управител Виктор Янев. Мярката се налага заради увеличилото се в последните дни връщане на жители на Дупница от Милано, Италия, където те живеят от години. Само през нощта на 24 февруари в Дупница от Италия са се върнали около 160..

публикувано на 26.02.20 в 16:10

128 възражения срещу предложението за внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества в Перник

128 възражения срещу инвестиционното предложение за внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества са постъпили до обяд в деловодството на община Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Инвестиционното намерение предвижда внедряване на технология за третиране на опаковки, замърсени с опасни вещества и монтиране на инсталация..

публикувано на 26.02.20 в 16:04
Илиян Митрев

Всяко зло за добро!

Доскорошният десен защитник на „орлетата“  Илиян Митрев  без назначен за координатар на ДЮШ на „Пирин“ Благоевград.  Митрев владее перфектно английски език и това определено е решило избора му. Припомняме, че от 15 януари тази година северноирландецът Стивън Хамилтън бе привлечен в клуба като отговорник за развитието на юношите . Преди повече..

публикувано на 26.02.20 в 15:52