Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обществено обсъждане на годишния отчет на бюджета на Община Разлог

Общинският съвет в Разлог ще  проведе обществено обсъждане на годишния отчет на бюджета на Община Разлог за 2018 година. Отчетът за изпълнението и приключването на годишния общински бюджет е публикуван на страницата на Община Разлог. Разходите за местни дейности се финансират изцяло в частта разходи от собствени приходи и трансфери за местни дейности през отчетната година и преходен остатък от преходната, а за капиталови разходи от собствени приходи и целева субсидия от РБ. Средствата са изразходвани съобразно приходите в бюджета. Към настоящия момент не са налични просрочени задължения.


Вижте още

ПТП на пътя между селата Краище и Дагоново

Мъж e загинал при ПТП на пътя между село  Краище и село Дагоново. Сигналът за ПТП е получен около 15:12 часа днес. По първоначална информация товарен автомобил „Ман“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в лек автомобил „Опел Зафира“. Загинал е 37-годишният водач на лекия автомобил, а негов 30-годишен спътник е тежко пострадал...

публикувано на 25.10.20 в 16:39

Дърво е паднало на пътя край парк „Бачиново“

Дърво е паднало на пътя край парк „Бачиново“ и е затворило едното платно в посока село Бистрица. Това създава реална опасност за движението на МПС в участъка. Водачите да се движат внимателно и със съобразено скорост. От ДГС Благоевград ще предприемат бързи действия за премахване на падналото дърво.

публикувано на 25.10.20 в 16:19

Монаси от манастира "Благовещение" прогониха игумена си

Монаси от манастира "Благовещение" в кюстендилското с. Копиловци не пуснаха днес около 50 миряни и бившия игумен на манастира отец Касиан да влязат в Светата обител. Стигна се и до намеса на полиция, за да се предотврати евентуален сблъсък. Недоразуменията в манастира продължават вече почти година. Монашеското братство прогони игумена си в..

публикувано на 25.10.20 в 14:42

Нова спортна площадка в Радомир

Нова спортна площадка е изградена в Радомир. Тя е в двора на бившето училище “Любословие” в кв. “Арката” и е предназначена за волейбол, баскетбол и тенис на корт. Ръководството на спортен клуб “Гаврил Радомир” е поело ангажимент да постави осветление и да огради съоръжението с предпазна ограда. Поради затягането на противоепидемичните мерки,..

публикувано на 25.10.20 в 13:39

Затварят всички нощни заведения в област Благоевград

Затварят се всички нощни заведения на територията на област Благоевград. Заповедта влиза в сила от днес до 7 ноември. Тя е за срок от 14 дни. Това решение е взето днес на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса,  обяви областният управител Бисер Михайлов:  "Директорът на РЗИ издава заповед за тази забрана, отива за..

публикувано на 25.10.20 в 12:55

26 нови случая на COVID-19 в Кюстендил

През изминалите 24 часа лицата, дали положителни проби за Ковид-19 в Кюстендилска област, са общо 26. В община Кюстендил новозаразените са 6, останалите 20 положителни проби са от община Дупница, съобщават от Областния кризисен щаб.    13 остават и към днешна дата хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван..

публикувано на 25.10.20 в 11:49

Намаляват констатираните нарушенията на мерките срещу коронавируса в Благоевград

Заради нарастващите случаи на коронавирус в Благоевград, от сряда Районната прокуратура започна денонощни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки. Проверяват се търговските обекти, обществените места и транспорт. Проверките се извършват от прокурорите, съвместно с представителите на контролните органи, на които това..

публикувано на 25.10.20 в 11:38