Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затварят за движение участък от АМ „Струма“ над река Логодашка

До 28 юли ще бъде затворен за движение лот 3.1 от АМ „Струма“  при 93-ти км. над река Логодашка, поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата.  В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва по път I-1 София-Кулата. Движението в посока Кулата се осъществява по автомагистралата.

След завършване на дейностите в платното за София ще се ограничи движението в съседното платно за Кулата като трафикът в тази посока ще се насочи по път I-1 София-Кулата.


Вижте още

Тримесечният срок за засичане на приходите от тол започва да тече от 27 март

Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на размера приходите от тол системата ще започне да тече от 27 март. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния бранш. На нея беше обсъдено изпълнението на постигната вчера договореност относно..

публикувано на 27.02.20 в 19:50

Мъж е загинал при катастрофа край Железница

Около 18:24 часа днес е получен сигнал за ПТП на Е-79 в района на с. Железница, община Симитли. По първоначална информация лек автомобил „Дачия“, включвайки се в движението по ПП Е-79 от с. Железница, е отнел предимството на товарен автомобил и допуска ПТП. На място е загинал водачът на лекия автомобил. Движението за товарни автомобили е затворено и..

публикувано на 27.02.20 в 19:25

Гимназисти дариха храна за приюта за кучета в Перник

100 кг храна са дарили за кучешкия приют в Перник учeници от местната технологична професионална гимназия „Мария Кюри”, съобщиха от пресцентъра на общината. Учениците са изявени защитници на животните, а парите за дарението са събрани от организирания от училището благотворителен коледен базар. Зам.-кметът Стефан Кръстев е благодарил на..

публикувано на 27.02.20 в 19:21

Изграждането на водопровода от Мало Бучино до Перник върви по план

По-малко от 4 км остават до довършването на авариийния водопровод от село Мало Бучино до Перник. Работи се по цялото трасе. Монтират се и помпите в помпената станция, съобщи на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб инж. Кирил Велиновски от фирма „Монтажи“.  Директорът на Регионалната дирекция за национален строителен контрол..

публикувано на 27.02.20 в 19:16

Историята на мартеницата бе представена в Регионалния исторически музей в Благоевград

     В Регионалния исторически музей в Благоевград днес бе представена публичната лекция на Малина Стаматова "Марта - митология и традиции", придружена с демонстрация на запридане на мартеници по традиционния начин, съхранен в село Логодаш.      Докато се предяха червеният и белият конец, а после се запридаха в двуцвет, разказът на Малина..

публикувано на 27.02.20 в 17:55

СПО в Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен

Под надзора на прокуратурата днес на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействието на незаконната миграция и битовата престъпност. Действията са осъществени от служители на РУ-Гоце Делчев, на специализирани полицейски сили от отдел „Охранителна..

публикувано на 27.02.20 в 17:49

Откриха момчето, обявено за издирване

Служители на РУ Кюстендил са намерили 13-годишното момче, което днес бе обявено за издирване. То е в добро здравословно състояние. С него и семейството му работят инспекторите от Детската педагогическа стая.

публикувано на 27.02.20 в 17:32