Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия

От 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning в Италия. 

Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо, с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място от общо 50 участника. Той е един от тримата български състезатели в дисциплината „Вертикален километър”, наред с Радостина Балова от Златица и Ахмед Ахмед от Цар Калоян, като Калистрин е с най-добър резултат. 

Състезанието се проведе в района на курортното село Фонте Черето, в подножието на планината Гранд Сасо. В телефонен разговор след финала, Ники сподели впечатленията си: „Трасето беше много хубаво, дълго 3.5 км. с 1000 м. денивелация. Пътеката позволяваше висока скорост на движение,  доста по-лесна от тази към Кутело и Вихрен. Времето в началото беше слънчево и много горещо, но към края, когато стартирахме с Ахмед, рязко се промени. Валя дъжд и излезе вятър, но това разхлади обстановката и даде възможност за по-добро бягане”. 

Във втората дисциплина – „SkyRace”, 22 км. с 2200 метра денивелация, при отлични метеорологични условия взеха участие само Радостина Балова, която се класира девета, и Ахмед Ахмед – с тридесет и четвърто място, а рекордът на трасето постави Испания с време 34.50 мин. Никола Калистрин с гордост развя флага на Банско, подарен му лично от кмета на общината Георги Икономов, дни преди заминаването за Италия.

Снимка

Още снимки можете да видите в "галерията"


Галерия

Вижте още

На горещ телефон, Община Перник приема заявки за бутилирана вода

Община Перник приема на горещия телефон 0889 233 383 заявки за доставка на бутилирана вода на нуждаещи се хора, съобщи общинският пресцентър. Приоритетно ще бъдат осигурявани с вода възрастни, самотни и болни хора, хора с увреждания и семейства с малки деца, които нямат възможност да закупуват вода ежедневно.  Отправен е призив към гражданите да..

публикувано на 20.02.20 в 15:23

Нова структура на партия “Екогласност” беше учредена в Дупница

Нова структура на партия “Екогласност” беше учредена в Дупница.  Досегашната организация е била закрита с решение на националното ръководство. Причината е пасивността на местния председател и особено липсата му на реакция за незаконно депонираните отпадъци под магистрала “Струма”, заяви националният лидер на “Екогласност" Емил Георгиев...

публикувано на 20.02.20 в 14:05

„Пирин“ ще гони победа при домакинството си срещу „Септември“ – София

В 17:30 утре, благоевградските футболисти на „Пирин“ посрещат на стадион „Христо Ботев“ отбора на „Септември“ – София, в мач от 20-я кръг на Втора футболна лига.  Играчите на Уорън Фийни в момента са на 10-та позиция във временното класиране след зимната пауза и изигран един мач от втория полусезон. Столичният тим, воден от Милен Радуканов пък,..

публикувано на 20.02.20 в 13:57

Над 15 са задържаните при СПО в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са на посещение в Благоевград във връзка със провежданата в града СПО за противодействие на битовата престъпност. Иван Гешев и Ивайло Иванов се срещнаха със зам.-кмета по строителните дейности на Община Благоевград Евгени Терзиев, който ги посрещна при посещението им в..

публикувано на 20.02.20 в 12:17

Изънредно заседание на Общинския съвет в Банско

Днес в 17:00 ч. в Банско ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.  В дневния ред е включена само една точка: Разглеждане на докладна записка с вх. №ОС-01-487/14.02.2020 г. от Иван Кадев – кмет на Община Банско, относно включване на допълнителна точка в дневния ред на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана..

публикувано на 20.02.20 в 11:41
Иван Гешев

Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Благоевград. Преди минути двамата влязоха в сградата на Община Благоевград, където най-вероятно ще посетят и разгледат залата за видеонаблюдение. След това те ще направят и изявление пред журналистите.  Посещението на главния прокурор и на главния секретар на МВР е във..

обновено на 20.02.20 в 11:24

Англичани се снимаха под Еверест с фланелки на ФК "Миньор"

Англичани се снимаха с фланелка на пернишкия футболен клуб „Миньор” на базовия лагер под Еверест Жълто-черната тенсиска им била подарена от зам.-кмета на Перник Стефан Кръстев.  Дейвид Ричардсон и Мат Гослин са приятели със зам.-кмета, гостували са в Перник, били са на мач и на „Миньор”.  Снимката им под върха е качена в личния профил на Стефан..

публикувано на 20.02.20 в 10:46