Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Движението по АМ "Струма" по моста при Дупница остава ограничено

Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни. Днес екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенция „Пътна инфраструктура“ и на строителя направиха оглед на съоръжението, което беше обхваното от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август. Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. 

От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара,  и с оглед безопасността на движение, е задължително спирането на трафика. Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности, е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания, с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите. След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи,  АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Днес Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе сигнал в Районна прокуратура – Дупница срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ „Струма“ при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци. В сервитута на пътя, включващ според Закона за пътищата проекцията на съоръжението плюс два метра ограничителни ивици от двете му страни, е забранено депонирането на отпадъци.

Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п.в. „Дупница“ и п.в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п.в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п.в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения и проверят за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предимно слънчево време

На 24 април ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще..

публикувано на 24.04.24 в 07:01

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44

Нарушено водоподаване на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград

На 24.04. от 08:00 до 17:00 ч., ще бъде нарушено водоподаването за бул. "Пейо Яворов" в Благоевград, поради монтаж на два броя регулатори на налягането. От ВиК Благоевград се извиняват за безпокойството.

публикувано на 23.04.24 в 16:37

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39