Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стартира изграждането на светофарна уредба на входа на квартал „Струмско“ в Благоевград

Започнаха строително-монтажните дейности за изграждане на светофарна уредба при входа на квартал „Струмско“. 

С поставянето на светофара ще се улесни движението на моторни превозни средства и ще се осигури безопасност при преминаване на пешеходци. В района се подменя и тротоарната настилка.

Кръстовището свързва квартал „Струмско“ с останалата част на Благоевград и служи за вход и изход към ПП Е-79.

Снимка

Галерия

Вижте още

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвиняем, нарушил заповед за защита от домашно насилие

  Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Г. (на 64 години) за извършено от него престъпление по чл.296, ал.1 от НК.   Спрямо обвиняемия Д.Г. имало заповед за незабавна защита, издадена от съда след депозирана от съпругата му Т.Г. молба. Мъжът бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие по..

публикувано на 10.04.20 в 16:13

Отрицателни за коронавирус са пробите в кюстендилска фирма, за която имаше съмнение, че е възможно да е огнище на инфекция от коронавирус

 Петима са заразените с коронавирус в Кюстендил към момента. Един от пациентите е изписан от болницата, защото лечението му може да продължи в домашни условия. Жена на 51 години с три отрицателни проби за коронавирус е починала в здравното заведение в Кюстендил, тя е била с пневмония, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.  В болницата..

публикувано на 10.04.20 в 15:13

Наложена е принудителна административна мярка на „ТЕЦ Бобов дол“

 Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура от 31.03.2020 г. и заповед на министъра на околната среда и водите от 06.04.2020 г. експерти от РИОСВ – Перник, РИОСВ – Враца, РИОСВ – София и РИОСВ – Стара Загора извършиха комплексна проверка на дейността на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД.  Проверката включва изпълнение на условията по..

публикувано на 10.04.20 в 15:13

Мобилно приложение за диабетици безплатно по време на кризата

Ползата от електронното здравеопазване в условията на пандемия е голяма.  Много пациенти не желаят да ходят на прегледи, защото се страхуват от заразяване с коронавирус. Възможността да се получава онлайн консултация и наличието на приложения помага и на лекари, и на пациенти. " Тези приложения позволяват пациентът предварително да записва, ако трябва..

публикувано на 10.04.20 в 13:57

Коронавирус: пазете се от измами и нечестни практики онлайн

Европейският съюз предприема действия срещу онлайн търговци, които използват кризата с коронавируса, за да продават фалшиви лекарства или да повишават цените. В условията на самоизолация и социално дистанциране все повече се развива онлайн пазаруването. Тази тенденция обаче се използва и..

публикувано на 10.04.20 в 13:49

Засечена е фалшива страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта". (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и публикува достоверна информация -  https://www.facebook.com/EmploymentAgencyBulgaria/. От Агенцията по..

публикувано на 10.04.20 в 13:41

Следващата седмица ще дезинфекцират контейнерите за смет в Благоевград

Общинската фирма „Биострой“ продължава дезинфекцията на Благоевград, която беше разпоредена от Общинския кризисен щаб заради епидемичната обстановка. В момента се пръскат тротоари, алеи и пейки, а следващата седмица ще бъдат пръскани и контейнерите за битови отпадъци. Това каза за Радио Благоевград управителят на „Биострой“ инж. Васил Бачев. От..

публикувано на 10.04.20 в 13:30