Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Благоевград поставя дарителски кутии в помощ на 11-годишния Деян

Община Благоевград стартира благотворителна кампания в помощ на 11-годишния Деян Ивайло Апостолов. За целта са поставени дарителски кутии  в кино „CINEMAX“ – Благоевград, в магазин „Sky optic” на главната търговска улица „Тодор Александров“, в информационния център на Община Благоевград на пл. „Георги Измирлиев“, както и във фоайето в сградата на Общината, до гише „Информация“.

От утре, 15 август, кутии ще бъдат поставени в магазини „CITY ONE" с адреси: ул. „Владо Черноземски“ 3Б, ул. „Владо Черноземски“ 12, ул. „Крали Марко“ 4, пл. „Гоце Делчев“ 2, ул. „Даме Груев“ 1, бул. „Св. Кирил и Методий“ 24, а на по-късен етап – на новоизграждащи се обекти на бул. „Васил Левски“ 53 и ул. „Александър Стамболийски“ 77. Подвижни дарителски кутии ще има на всички културни мероприятия, организирани от Община Благоевград.

Деян страда от рядка форма на вродена мозъчна аномалия, детска церебрална парализа и симптоматична епилепсия.

Детето се нуждае от адекватно лечение и рехабилитация в Турция, но семейството му няма необходимите финансови средства за това.

В края на месец юни, по предложение на кмета Атанас Камбитов, Общинският съвет гласува отпускане на еднократна финансова помощ на Деян.

Всеки, който желае да помогне, може да се  включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или преведе пари по сметката на Деян.

UniCredit Bulbank BIC: UNCRBGSF

IBAN:  BG82UNCR70001523647240

Деян Ивайло Апостолов


Вижте още

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на ЦСМП-Благоевград

Дарение от 7 хиляди лева на Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград направи Ловно-рибарското дружество „Сокол 1911“ в областния град, съобщи за Радио Благоевград директорът на центъра д-р Красимир Михайлов. „Вече получихме първите артикули – лични предпазни средства и дезинфектанти. Очакваме още лични предпазни средства в рамките на..

публикувано на 04.04.20 в 12:11

Две отделения, лекари, медицински сестри и санитари от кюстендилската болница са под карантина

От кюстендилската болница под карантина са петима лекари, 12 медицински сестри и седем санитари, както и две отделения Състоянието на двамата болни в кюстендилската болница е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Новият болен в Кюстендил е лекар невролог, на 57 години и той е под домашна карантина. Мъжът е бил в контакт с..

публикувано на 04.04.20 в 12:06

Работа за млади хора в Гърмен в условията на извънредно положение

Със съдействието на Дирекция "Бюро по труда" – Гоце Делчев, Община Гърмен подготвя проект „Младежка заетост“ в условията на извънредна ситуация. Целта е общината да осигури подобаващ старт на младите хора в общината, чрез стажуване и обучение както в Общинска администрация Гърмен, така и в кметствата по селата на територията на общината.  Общо 20 млади..

публикувано на 04.04.20 в 10:38

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев. Отмяната е разписана в заповед на кмета на общината Владимир Москов. Съгласно Закона за здравето, противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите, могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на..

публикувано на 04.04.20 в 09:36

Пътят между селата Бело поле и Българчево е затворен за движение на МПС

С решение на Кризисния щаб в община Благоевград, пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, е затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци.   Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до..

публикувано на 04.04.20 в 08:34
Венцислав Мутафчийски

Общо 498 случая на Covid-19 у нас

За вчерашния ден – 24 часа, са потвърдени 21 случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 лица, общо досега сигурно доказани случаи на Covid-19 са 498, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Нова област, в която досега не е имало случаи на..

публикувано на 04.04.20 в 08:10

Облачно с краткотрайни валежи

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8° и 12°, в Северна между 13° и 17°, в София около 10°. В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде..

публикувано на 04.04.20 в 07:42