Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

18.08.2019 г., 12.00 – 15.00 ч., "Неделя у дома", водеща: Агнес Манова

7
Клуб "Пътешественик" от град Брезник

12:00 – 15:00 часа

Водеща: Агнес Манова

Тематичните акценти в предаването:

Усмихнатото лято на изпълнителката Прея Осасей. За новите музикални проекти и тайната на новата и визия е разговорът на Зоя Караджова с Прея. (чуйте звуковия файл) 

Българският фолклор съхранява българската идентичност. Почти две десетилетия, в град Сандански, Магдалена Танчева работи с деца и поддържа жива искрата на любовта към народната песен.

Легенди и предания за Граовския край събират в книга от ученическия клуб „Пътешественик“ в град Брезник.  За инициативите на клуба и за посетените малко известни исторически обекти разказва ръководителят Аниела Асенова.

Клуб „Пътешественик“

Дестинация: Кашина и Любовище, живописни села, но почти непознати за туристите. Наш гид е Борислав Арнаудов,  кметски наместник на санданските села.

Безплатни уроци по актьорско майсторство в клуб „Аз, актьорът“ в Благоевград. Лесен начин да се докоснем до актьорското изкуство с желание и положителна настройка.  Гости в студиото: Денис Никифоров, ръководител на клуба, както и млади участници в инициативата. (чуйте звуковия файл) 

Младежи от клуб

Галерия

Вижте още

„Сюжети от деня“ на 23 март 2023 г. с Агнес Манова

Отбелязваме Деня на метеорологията.  Малки и големи посетители могат да влязат в „Кухнята на времето“ в Хидрометеорологичната обсерватория в Благоевград – Мариета Наумова, ръководител. В рубриката „Един от нас“: Незрящият лечител Алиш Шарански, който почти 25 години лекува хора с ръцете си в якорудското село Черна Места...

публикувано на 23.03.23 в 08:30

„Приемна в ефир“ на 23 март 2023 г. с Мариана Попова

Кампанията: “Моето първо работно място” Разговор със Силвия Стоянова-Христова - областен координатор на КНСБ в Блгоевград, Яни Георгиев- областен координатор на КНСБ в Кюстендил и Наташа Ангелова- областен координатор на КНСБ в Перник.

публикувано на 23.03.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 23 март 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ Колективно пазаруване на климатици. Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, за първата в България кампания за колективно пазаруване. "Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията". Христо Христов от Националния център по метеорология и хидрология за темата, на която е посветен..

публикувано на 23.03.23 в 06:00

"Сюжети от деня“ на 22 март 2023 г. с Мария Благоева

Пролетен празник в Благоевград – репортаж . Клуб „Бродуей“ към АУБ поставят нов мюзикъл на сцена. Гост в студиото Борис-Михаил Хаджималаков от АУБ . Добрият пример – млади хора от гърменското село Осиково сами почистиха пътя между Осиково и Рибново. За инициативата – разговор с кмета Фикрет Байрямов . Благоевград ще бъде..

публикувано на 22.03.23 в 08:25

„Аз, Буки, Веди” на 22 март 2023 г. с Елизабет Александрова

В иновативното Х ОУ „Алеко Константинов“ гр. Перник развиват критичното мислене на учениците чрез арт работилници. Разговор с Даниела Йорданова, учител по български език и литература. Две нови специалности откриват в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ в Банско. Разговор с директора Елена Гюмова. Кариерна..

публикувано на 22.03.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 22 март 2023 г. с Давид Калпачки

Икономика и финанси: какъв да бъде размерът на минималната заплата? – Ваня Григорова, икономист в КТ „Подкрепа“ и тематична анкета с жители на Благоевград. Как енергията у нас може да стане по-евтина и по-чиста? – разговор с Балин Балинов от „Грийнпийс“ – България за предстоящата кръгла маса „Мисия Енергиен преход“ Геополитика: Ключова визита на..

публикувано на 22.03.23 в 07:27

„Сюжети от деня“ на 21 март 2023 г. с Иван Лазов

Негативното отношение на управляващите в Република Северна Македония към България – разговори с доц. д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН и с експерта по международни отношения проф.Нина Дюлгерова. 21-ви март е Празник на Кюстендил – Емануела Дюлгерска от общината. Проблемите в икономиката се..

публикувано на 21.03.23 в 08:25