Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският футболен турнир „Евима къп“ стартира в Банско

От днес до 28 август се провежда традиционният международен футболен турнир, който повече от десет години привлича деца от цял свят. Тази година на терените в Банско ще играят 101 отбора от пет страни – България, Ливан, Сърбия, Северна Македония и Румъния. Турнирът предоставя възможност на младите футболисти да създават нови приятелства, а също така да се учат на спортсменска игра. В мачовете ще играят деца, родени от 2006 до 2012 година. На техническата конференция присъстваха осемдесет треньори, които бяха запознати с регламента на турнира. 


Вижте още

Радио Благоевград и Пътна полиция в съвместна акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград"

Традиционна кампания по безопасност на пътното движение се провежда на територията на община Благоевград. Екипи на Пътната полиция към ОД на МВР в Благоевград, следят активно за спазване на правилата за движение както сред автомобилистите, така и сред пешеходците. Поводът е началото на новата учебна година, а целта – да се ограничи пътният..

публикувано на 18.09.20 в 12:57

Трима пострадаха при пропадане на асансьор в Благоевград

Инцидент с товарен подемник, тип асансьор е станал днес предиобед в сградата на Изчислителния център в Благоевград. Скъсало се въжето на подемника – уточни за Радио Благоевград Славянка Симитчийска – директор на Областната инспекция по труда. В  момента на инцидента, в асансьора са се намирали трима работника от шивашки цех, който се помещава в сградата..

публикувано на 18.09.20 в 12:45

Временна организация на движение ще бъде въведена в събота и неделя в района на пътен възел "Марина бара" в Перник

Временна организация на движение ще бъде въведена в събота и неделя в района на пътен възел "Марина бара" в Перник, съобщават от общината. Във времето от 7 часа в събота до 22 часа в неделя се ограничава движението по ул. "Средец" между ул. "Софийско шосе" и отклоненията за излизане от републикански път I-6 от посока София и качване към посока гр...

публикувано на 18.09.20 в 12:38

Министърът на туризма се срещна в Кюстендил с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес

Министърът на туризма Марияна Николова се срещна в Кюстендил с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Срещата се проведе в художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в града, при слаб интерес от страна на бранша.  Дискусията откри кметът на Кюстендил Петър Паунов, който посочи, че е много трудно да се прави туризъм в..

публикувано на 18.09.20 в 12:29

Три са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил

Трима души са заразени с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите 24 часа. Две от лицата с положителни проби са от община Дупница, едно – от община Кюстендил, информират от Областния кризисен щаб. Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил има само един настанен пациент. Състоянието му е..

публикувано на 18.09.20 в 10:55

Приключи ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Най-сложната за изпълнение част от ремонта на надлез „Иван Вазов“ в Перник приключи успешно, съобщиха от общински пресцентър. В продължение на почти два месеца съоръжението е повдигано поетапно със специални хидравлични машини, за да могат да бъдат сменени старите лагери с нови италиански. Изградена е и делитационната фуга в най-високата част на..

публикувано на 18.09.20 в 10:11

7 нови случая на коронавирус в Благоевград

29 са новите случаи на коронавирус, регистрирани за последното денонощие в област Благоевград. Благоевградска област за пореден ден се нарежда на второ място по брой заболели, след София. Справката на Регионалната здравна инспекция – Благоевград за днес показва, че в Благоевград новорегистрираните случаи са 7, по пет случая има в Сандански и..

публикувано на 18.09.20 в 09:35