Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дирекция “Национален парк “Пирин” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

Дирекция “Национален парк “Пирин” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“ и организира почистване на подходите към защитената територия, кътовете за отдих и част от туристическите пътеки в планината, в партньорство с туристически дружества, училища и неправителствени организации от прилежащите на парка общини. 

Днес паркови служители и членове на клуб „Пирински стражи” към 3-то ОУ "Братя Миладинови" – град Гоце Делчев ще почистят туристическите пътеки от хижа Вихрен към езерата Муратово и Рибно езеро в Бъндеришки циркус.


Вижте още

Остатъчни огнища продължават да горят при пожара край Разлог

Продължават да горят остатъчни огнища при пожара в местността „Бетоловото“ край Разлог. Това съобщи преди минутиза Радио Благоевград, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. „Ситуацията е под контрол, няма опасност“, уточни Дамянов. Пожарът е локализиран, направени са просеки. Горски служители и пожарникари гасят на място остатъчните огнища,..

публикувано на 17.09.21 в 16:48

Историческият музей в Разлог гостува в Пловдив

В Регионален етнографски музей – Пловдив бе открита гостуващата изложба: ,,Магията на разложката запеска“ на Исторически музей – Разлог.   В нея са подбрани най-ценните и красиви шевици от 19-ти и началото на 20-ти век, избродирани върху женските ризи (кошули) и носии от Разложкия край. Колекцията заема едно от водещите места във фонда на Исторически..

публикувано на 17.09.21 в 13:52

Радослав Тасков: Възстановеният диалог с кметския екип провокира зловредни слухове

Синята зона в Благоевград остава в настоящите си параметри. Местните общински съветници не приеха предложението на Кирил Илиев от ГЕРБ за ново форматиране на участъците. Това стана по време на редовното заседание на Общински съвет – Благоевград. В дневния ред на сесията се разгледаха и предложения, свързани със социалната политика и няколко..

публикувано на 17.09.21 в 13:26

Цял клас под карантина в Дупница

Паралелка 8 клас от Гимназията по облекло в Дупница е под карантина. В класа учат 26 осмокласници. Те преминаха на дистанционно обучение в електронна среда само ден след откриването на новата учебна година. Причината е положителна проба за ковид на ученик, който е присъствал на първия учебен ден. Карантината ще продължи 10 дни, считано от..

публикувано на 17.09.21 в 13:24

ЮЗДП: Осигурени са дърва за огрев за домакинствата

4873 домакинства в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Пазарджик вече са осигурили отоплението си за зимата. До края на август са закупени 35 846 пространствени кубически метра дърва за огрев от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Най-силно е търсенето в района на „ДГС Елин Пелин”, където традиционно..

публикувано на 17.09.21 в 11:57

Растения от рода на конопа откриха в Радомирско

Растения от рода на конопа са открити при акция на полицията в Радомирско. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Перник претърсили гориста местност в радомирското село Стефаново.  Открити са 195 растения от рода на конопа с височина до 2,5 метра. На място са задържани двама перничани на 27 и 28 години. Мъжете..

публикувано на 17.09.21 в 10:33

В Кюстендил подготвят почистването на река Струма

Почистване на река Струма организира неправителствена организация в Кюстендил на 26 септември.  В организацията на акцията участва и Община Кюстендил.  Ще бъдат осигурени място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук. „Пластмасовите и стъклени отпадъци ще се събират в отделен цвят чували и ще бъдат..

публикувано на 17.09.21 в 10:21