Вход безплатен за бащи и деца в Регионалния исторически музей – Благоевград

В седмицата между 11 и 17 ноември Регионалният исторически музей – Благоевград ще се включи за поредна година в инициативата "Седмица на бащата".
Седмицата е част от Националната кампания „Да бъдеш Баща“, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата. 
За бащите и децата, които ще посетят музея през тази седмица, входът ще е безплатен.

Вижте още

Благоевград отбеляза 110 години от рождението на Никола Вапцаров с богата програма

Обществеността на Благоевград отбеляза 110 години от рождението на Никола Вапцаров. Тържеството започна пред барелефа на поета на сградата на Драматичния театър, носещ неговото име. Благоевградски актьори рецитираха някои от стиховете на гениалния български поет. Стихотворение на Вапцаров посвети Лена Гоцева, която от 27 години не е..

публикувано на 06.12.19 в 18:08
язовир Студена

Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов направи проверка на текущото състояние на язовир „Студена”

Костадинов е инспектирал и ВЕЦ "Студена", помпената станция преди село Боснек, каптаж "Врелото", пречиствателната станция за питейни води в кв. Църква и Владайския канал. "Запознах се на място с текущото състояние на язовир Студена и свързаните с него системи за изготвянето на цялостен план за отклоняване на допълнителни водни източници...

публикувано на 06.12.19 в 17:07

Кметът на Благоевград Румен Томов: Тази година решихме вместо да даваме пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян Апостолов

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им, щеше да бъде добър завършек на празничната вечер. Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата,..

публикувано на 06.12.19 в 16:13

Благоевградчани почетоха Свети Николай Чудотворец

Днес славим Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Десетки миряни отдадоха почит на светеца в черквата „Свети Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“. Празничната света Литургия отслужи отец Светослав Кючуков. „Посланието на църквата за днешния празник се свързва с благотворителността. Така, както Свети Николай се смята за един от..

публикувано на 06.12.19 в 15:50

Общинските съветници и днес не избраха председател на общинския съвет Благоевград

В рамките на днешното заседание на Общинския съвет – Благоевград се състояха два поредни избора, но и на двата не бе избран председател. Първите две предложения бяха за Рашко Динков от листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и д-р Теодор Велчев от „Глас народен“. Гласуваха 41 съветници. Резултатът: 18 гласа за Рашко Динков, 14 гласа..

публикувано на 06.12.19 в 14:43

Чин на обновление беше отслужен в черквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в село Обидим  

В днешния ден, когато православните християни празнуват Никулден, жителите на община Банско имат повод за още по-голяма радост – отново отваря вратите си един от най-старите храмове в Пиринско: черквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец"  в село Обидим.  С тържествена служба чин на обновление, Негово Високопреосвещенство Неврокопският..

публикувано на 06.12.19 в 14:17

110 години от рождението на Никола Вапцаров

"Банско сведе глава в почит пред любимия си син – поета Никола Вапцаров. Но нямаше тъга в честването на 110-та годишнина от рождението му. Защото банскалии никога не са се разделяли с човека Вапцаров, никога не са забравяли стиховете на поета, научени в семейството и в училище. Защото всеки банскалия чувства като свое поне едно негово..

публикувано на 06.12.19 в 13:51